IKEA toont samen met Sonos ontwikkelde slimme Symfonisk-speaker

26 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
IKEA Sonos Symfonisk

Op 9 april aanstaande presenteren IKEA en Sonos de vruchten van hun samenwerking op het gebied van slimme speakers, maar vandaag toont IKEA al een teaser.

De meubelgigant uit Zweden heeft twee foto’s van de Symfonisk-speaker online gezet, de eerste speaker die in samenwerking met Sonos ontwikkeld is.

Lees ook onze IKEA Symfonisk review!

De Symfonisk is een – waarschijnlijk betaalbare – slimme multiroom-speaker met binnenin de expertise van Sonos op het gebied van audio en streaming. De luidspreker moet multiroom-audio, streaming en een goede audiokwaliteit naar de gemiddelde huiskamer brengen, en daar is IKEA natuurlijk de perfecte plek voor.

Uit de foto’s kunnen we opmaken dat de Symfonisk-speaker zowel horizontaal als verticaal geplaatst kan worden. Wanneer horizontaal aan de muur gemonteerd kun je er zelfs spullen op zetten. Verder beschikt de speaker over de logo’s van IKEA en Sonos, plus een aantal fysieke knoppen voor bediening van de muziek.

Over de exacte technische specificaties van de speaker is nog iets bekend, maar wel weten we dat het apparaat compatibel wordt met de Google Assistent en Amazon Alexa. Hierdoor kan de speaker – en gekoppelde apparatuur – middels spraak bediend worden. Op 9 april wordt de luidspreker officieel gepresenteerd, waarna deze in augustus in ieder geval op de Belgische markt moet verschijnen. De prijs van de Symfonisk ligt waarschijnlijk rond de 100 euro.

Via IKEA


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)