‘IKEA komt met nieuwe slimme lampen voor in de badkamer’

25 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
IKEA GUNNARP

IKEA komt waarschijnlijk binnenkort met nieuwe slimme lampen voor in de badkamer. Er zijn afbeeldingen uitgelekt van de GUNNARP-serie. Deze serie bestaat in ieder geval uit twee slimme plafondlampen.

IKEA zet vol in op het slimme huis. Naast de Symfonisk-speakers, waarbij de Zweedse meubelgigant de samenwerking is aangegaan met de audio-experts van Sonos, komen er binnenkort ook slimme rolgordijnen in de winkels van het bedrijf te liggen. Daar komt binnenkort mogelijk nog een slim product bij, want er zijn afbeeldingen uitgelekt van een nieuwe serie slimme lampen voor in de badkamer.

De nieuwe slimme lampen voor in de badkamer zullen straks waarschijnlijk bekendstaan onder de naam GUNNARP. Eerder deze maand wisten we al dat de Trådfri-serie een metamorfose zullen ondergaan en onder de nieuwe Home Smart-lijn zullen vallen. Ook veranderen enkele producten hierdoor. Zo is de nieuwe afstandsbediening en bewegingssensor straks voorzien van een ip44-certificaat en kan ook het formaat, het verbruik en de lichtopbrengst van de verlichting gaan verschillen van de huidige Trådfri-lijn. Ook komen er inbouwspotjes in de winkels te liggen met een ip44-certificaat. Dit certificaat betekent dat je ze ook kunt gebruiken voor in de badkamer. De nieuwe afstandsbediening en bewegingssensor kun je straks dus perfect gebruiken met de nieuwe GUNNARP-lampen voor in de badkamer.

Vierkante en ronde plafondlampen

Veel informatie over de nieuwe lampen is nog niet bekend. Op de gelekte afbeeldingen zien we in ieder geval twee plafondlampen. Zo is er een ronde plafondlamp en een vierkante plafondlamp te zien. De nieuwe lampen kun je naar verwachting weer dimmen en in drie verschillende standen qua kleurtemperatuur instellen, van koud wit naar warm wit. Volgens de Duitse website iPhone Ticker kun je de nieuwe serie niet alleen aan het plafond hangen, maar is bevestiging aan de wand ook een optie. Bediening via de Home Smart-app is uiteraard ook weer mogelijk, net zoals je gewend bent van de huidige slimme verlichting en lampen van IKEA. We zullen nog even moeten wachten tot de nieuwe GUNNARP-serie officieel wordt aangekondigd voor meer informatie.

Reacties (0)