Ikea en Xiaomi werken samen aan nieuwe smarthomeproducten

29 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-ikea

De Chinese techgigant Xiaomi en de Zweedse meubelreus Ikea hebben aangekondigd te gaan samenwerken aan nieuwe smarthomeproducten. Daarnaast zullen de slimme producten van de meubelketen gaan werken met het ecosysteem van de smartphoneproducent.

Ikea en Xiaomi slaan handen ineen

Tijdens de AIoT Developer Conference van Xiaomi heeft de CEO van het bedrijf, Lei Jun, met ontwikkelaars gesproken over nieuwe technologieën. Deze conferentie stond geheel in het teken van kunstmatige intelligentie en Internet of Things en daarom was er ook ruimte voor de aankondiging dat Ikea en Xiaomi gaan samenwerken. Niet alleen zullen de bedrijven samen nieuwe producten gaan ontwikkelen, ook zullen de huidige slimme producten van de Zweedse meubelreus kunnen worden opgenomen in Xiaomi’s ecosysteem.

In het verleden hebben de bedrijven al samengewerkt aan slimme producten voor allerlei doeleinden, maar nu wordt de samenwerking dus officieel vastgelegd. Helaas is vooralsnog niet bekend aan wat voor producten beide fabrikanten werken en weten we dus ook nog niets over wanneer we dergelijke producten kunnen verwachten. Xiaomi heeft zelf ook al een groot aantal smarthomeproducten uitgebracht onder de noemer Mi Home. Denk dan bijvoorbeeld aan lampen, luchtreinigers, slimme televisies en tandenborstels.

Ikea heeft inmiddels al slimme lampen en een smart plug binnen de Trådfri-serie naar Nederland gebracht. Ondertussen wordt er mogelijk gewerkt aan slimme rolgordijnen.

Reacties (0)