IFTTT waarschuwt Nest-gebruikers: ‘Stap niet over op Google-account’

20 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest Thermostat E review 4

Automatiseringsdienst IFTTT raadt gebruikers aan om niet over te stappen op een Google-account wanneer Google daar om vraagt. Wanneer gebruikers dat doen dan kunnen ze erop rekenen dat bepaalde processen niet meer gaan zoals je ze ingesteld hebt.

IFTTT raadt overstappen op Google-account af

IFTTT, een populaire automatiseringsdienst voor in een smarthome, heeft goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat applets (de processen) blijven werken wanneer Google op 31 augustus de stekker uit het Works with Nest-programma trekt. Dat geldt voor de apparaten Nest Thermostat, Nest Protect en Nest Cam. Het slechte nieuws is dat de applets niet meer werken wanneer mensen hun Nest-account inwisselen voor een Google-account. Google raadt gebruikers aan de overstap te maken in het kader van veiligheid.

Nest-gebruikers die IFTTT voor automatisering gebruiken en niet overstappen op het Google-account, zullen in de nabije toekomst ongetwijfeld tegen andere obstakels aan lopen. Zo lopen ze exclusieve functies mis die wel met een Google- en niet met een Nest-account mogelijk zijn. Google heeft in elk geval gezegd dat de Google Assistent snel de automatiseringsfuncties moet kunnen overnemen, waardoor iedereen de overstap kan maken. Maar of de Assistent net zo handig wordt als de populaire dienst, is helaas onzeker.

Reacties (0)