Homey krijgt mogelijk betere Google Assistent-integratie

25 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Homey review 4

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Homey-smarthomehub waarschijnlijk een betere Google Assistent-integratie. Momenteel wordt de nieuwe integratie nog getest. Onduidelijk is wanneer de software-update voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Homey en Google Assistent

De Homey-smarthomehubs krijgen mogelijk een betere Google Assistent-integratie. Nu is het nog zo dat je duidelijk moet aangeven bij de stemassistent van Google dat je iets gedaan wil krijgen met de smarthomehub, maar in de toekomst kan dit mogelijk veranderen en gemakkelijker worden. In een testversie van de software van het product wordt de integratie getest, schrijft Tweakers. Op moment van schrijven is nog niet duidelijk wanneer de integratie naar iedereen wordt uitgerold, maar Athom hoopt dit snel te doen.

In een reactie tegenover Tweakers laat Stefan Witkamp van het bedrijf weten dat “dit altijd bij ons een lopend project [was], en nu hopen we het snel te kunnen brengen, al is ie nu nog ‘preliminary’ in een Experimental-versie, dus nog zeker niet af”. Dat de Google Assistent nog niet volledig is geïntegreerd, heeft te maken met privacybezwaren vanuit Athom. Witkamp stelt dat de nieuwe implementatie “door de beugel” kan, maar wil nog niet vertellen wat er veranderd is. Wanneer de update wordt uitgebracht, zal er meer informatie zijn.

Reacties (0)