Homey introduceert abonnement met online back-ups

11 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Athom-Homey-2-review

Gebruikers van de Homey smarthomehub krijgen toegang tot een online back-up. Athom, het bedrijf achter de Homey, heeft gisteren het Homey+ abonnement als test beschikbaar gemaakt.

Tot gisteren was het voor gebruikers van de Homey smarthomehub niet mogelijk om een back-up te maken van hun apparaat, inclusief Flows en gekoppelde devices. Hield de Homey ermee op dan moest alles opnieuw opgebouwd worden. Voor veel gebruikers was de back-up dan ook een functie die snel moest komen.

Sinds gisteren is Athom gestart met de uitrol van Homey+. Dit abonnement kost 10 euro per jaar en biedt gebruikers in eerste instantie de mogelijkheid om een back-up van het apparaat in de cloud op te slaan. Deze back-up kan tijdens het herstellen van een Homey of instellen van een nieuwe Homey teruggezet worden.  Elke nacht wordt er automatisch een back-up van de hub gemaakt en er kunnen maximaal zeven back-ups van drie Homeys opgeslagen worden.

Homey+ is vooralsnog alleen beschikbaar als experimentele update, als onderdeel van Homey versie 4.0.0. Gebruikers die experimentele updates hebben aangezet kunnen de update reeds binnenhalen en een abonnement aanschaffen. Volgens Athom kan het abonnement in de toekomst uitgebreid worden met extra mogelijkheden.

Advertentie

In het forum van Homey vind je meer informatie over de back-ups, waaronder ook de eerste ervaringen met het herstellen van een Homey middels een back-up.

Lees ook onze Athom Homey review.

Reacties (0)