Google werkt aan nieuwe Allo berichten-app

18 mei 2016 2 Minuten 0 Reacties
Google-Allo

Google heeft vandaag tijdens Google I/O een nieuwe berichten-app aangekondigd. De internetgigant wil met Allo gesprekken gaande houden en het eenvoudiger maken je gedachten of gevoel te uiten.

Google Allo

Allo is volgens Google dé berichten-app. Met de applicatie worden extra opties toegevoegd, wordt de Google Assitant geïntegreerd en krijg je suggesties voor berichten voorgeschoteld.

Met Allo kun je natuurlijk emoticons gebruiken maar Google maakt het mogelijk om bepaalde berichten groter of kleiner te maken, zodat het als fluisteren of schreeuwen overkomt. Ook is het mogelijk om direct te tekenen op een foto die je verstuurt en je krijgt direct suggesties voor een reactie op een tekstbericht of foto. Als je een foto van een hond te zien krijgt toont Google direct de reactie ‘leuke hond!’. Je kunt er zelf voor kiezen deze reactie, of een van de andere suggesties, te versturen. Krijg je een foto van spaghetti te zien, dan toont Google direct de suggestie ‘ik ben gek op spaghetti’. Kortom, Allo wil gesprekken sneller en vloeiender laten verlopen.

De Google Assistant kan daarnaast je berichten interpreteren. Gaat het onderwerp op dat moment over spaghetti dan toont Allo de optie om Italiaanse restaurants dicht bij je locatie te tonen. Binnen de app worden de opties voor restaurants getoond en je kunt zelfs binnen de app een bericht sturen naar het restaurant om zo je reservering te bevestigen. Je hoeft de applicatie hiervoor dus niet meer te verlaten. Google werkt hiervoor natuurlijk samen met partners, waaronder het Amerikaanse Open Table.

Advertentie

Je kunt de Google Assistant ook direct zelf oproepen middels @Google. Typ je bijvoorbeeld grappige foto’s van katten, dan toont Google in de Allo-app grappige foto’s van katten. Google onthoudt alles wat je getypt hebt en weet hierdoor onder meer je naam, je gemoedstoestand en je voorkeuren. Typ je bijvoorbeeld ‘heeft mijn team gewonnen?’ dan weet Google dat je fan van Real Madrid bent en worden de laatste uitslagen van dit team getoond. De assistent denkt ook direct verder en geeft je suggesties voor onder meer video’s van de laatste wedstrijd. Wanneer je @Google in een gesprek aanroept krijg je de suggesties of antwoorden beiden (of de hele groep) te zien.

Als je je echt verveelt dan kun je ook spelletjes spelen met de Google Assistant. Vraag Google om een spelletje te spelen waarbij je middels emoticons namen van films moet raden en je komt de dag wel door. Google vraag de hulp van ontwikkelaars om meer en geavanceerdere spellen binnen Allo te spelen. Overigens beschikt Allo ook over een Incognito-modus. Hiermee kun je zelf de notificaties minimaliseren, worden gesprekken nadat je ze sluit desgewenst verwijderd en kun je zelf bepalen hoe lang een bericht zichtbaar mag zijn.

De Allo berichten-app moet alles samenvoegen, met berichten/gesprekken, met of zonder Google, als focus. Allo wordt komende zomer voor iOS en Android uitgebracht.

Reacties (0)