Google start besloten bèta van Nederlandstalige Google Assistant

19 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

Google is gestart met een besloten bèta voor het testen van de Nederlandstalige versie van de Google Assistant. Het betreft hier een beperkte test, waar slechts een beperkt aantal Nederlands aan mag meedoen. De deelnemers mogen hun bevindingen met niemand delen.

Google Assistant in Nederland

Google is in Nederland begonnen met het testen van de Google Assistant. Het gaat om de Nederlandstalige versie van de digitale stemassistent. Aan de beperkte test doet een klein aantal Nederlanders mee, schrijft NU.nl. De deelnemers mogen echter aan niemand laten weten dat ze meedoen en wat hun bevindingen zijn, want daardoor mogen ze in de toekomst niet meer meedoen met andere bèta’s. Vooralsnog lijkt de assistent alleen te werken op smartphones met Android Lollipop, Marshmallow, Nougat en Oreo.

Wanneer de Google Assistant officieel in Nederland wordt gelanceerd, het moment dat die dus de Nederlandse taal kan spreken, is vooralsnog niet bekend. Maar als dat gebeurt, zo benadrukt Google-woordvoerder Rachid Finge, dan is dat alleen voor Android en iOS. Het kan nog maanden duren voordat de Assistant gereed is voor Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant. Wel kun je de Assistant in z’n huidige vorm gebruiken in Nederland, maar dan alleen in het Engels. Hetzelfde geldt voor Amazon Alexa.

Reacties (0)