‘Google Nest Wifi krijgt nieuw design en ingebouwde Assistent-speakers’

18 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-wifi-afb-5

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt Google Nest Wifi ingebouwde Google Assistent-speakers. Nest Wifi moet de opvolger worden van het meshsysteem Google Wifi: kleine apparaten voor in huis die het wifinetwerkbereik kunnen vergroten.

Google Nest Wifi met ingebouwde Assistent-speakers – gerucht

Google presenteert op 15 oktober nieuwe hardware. Niet alleen de nieuwe Pixel-telefoons, maar, zoals het er nu naar uitziet, ook een nieuwe versie van Google Wifi. Bronnen hebben dit bevestigd tegenover de redactie van 9to5Google. Ook wordt beweerd dat de wifinetwerkpunten dienst kunnen doen als slimme speakers, omdat Google Assistent ingebouwd wordt. Dat hebben we al eens eerder gehoord. Dus in theorie zou dit kunnen kloppen, maar het kan ook zijn dat verschillende bronnen elkaar papegaaien. We moeten het afwachten.

De Google Nest Wifi, zoals het apparaat moet heten, krijgt wel een ander design zodat je hem meer in het zicht zou willen plaatsen. Daarnaast zullen er drie kleuren beschikbaar zijn. Daarnaast zou Google dit keer in zijn multipack slechts één volledige router verpakken, terwijl de andere modules een stuk kleiner zijn. Die kleinere modellen zouden dan dienst kunnen doen als Google Assistent-speakers; het grotere model niet. Mogelijk betekent dit ook dat je ethernetpoorten moet gaan inleveren, maar dat is nog niet zeker.

Verder zou je met de Google Nest Wifi toegang moeten krijgen tot specifieke Assistent-functies. Zo moet je je netwerk kunnen bedienen en kun je middels spraakcommando’s de wifi tijdelijk uitschakelen, bijvoorbeeld. Het beste nieuws, onderdeel van dit gerucht, is misschien nog wel dat je je huidige Google Wifi-apparaten kunt combineren met het nieuwe systeem. Zo hoef je de oude pucks dus niet de deur uit te doen en kun je je huidige netwerk uitbreiden met nieuwe modellen, extra functionaliteit en natuurlijk die kekke, nieuwe kleuren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)