‘Google Home-app kan straks bediening smarthome beperken’

02 februari 2021 1 Minuut 1 Reacties
google-home-app-new

Als het even meezit dan kun je in de toekomst via de Google Home-app bepalen in hoeverre iemand je smarthome kan bedienen.

Op dit moment heeft de Google Home-app een alles-of-niets-aanpak. Of iedereen kan alles regelen in je huis of niemand kan iets. Het maakt dan niet uit welk lid je bent van het gezin. Maar dat kan in de toekomst nog wel eens veranderen, zo schrijft Android Police op basis van kleine, doorgevoerde tweaks.

Google Home-app: niveaus voor gezinsleden

Wanneer je naar de instellingen van de app gaat en op Huishouden drukt, dan zie je een lijst met iedereen die onderdeel is van het gezin. Ook staat hier de optie voor het uitnodigingen van iemand. Wanneer je nu op een profiel tapt, bijvoorbeeld die van jezelf, dan krijg je iets nieuws te zien. Daar staan namelijk twee kopjes, genaamd Toegangsgegevens en Apparaten.

Op dit moment is het zo dat het nog steeds een alles-of-niets-aanpak is. Dus nu staat onder kopje één Beheerder en onder kopje twee Alle apparaten. Wanneer je op één van de twee opties tapt, dan krijg je een uitleg voorgeschoteld wat het niveau inhoudt. Verder krijg je onder het kopje Apparaten een lijst met smarthome-apparaten in je eigen huis te zien.

Advertentie

Dergelijke veranderingen zomaar doorvoeren heeft weinig zin, dus is de kans groot dat Google binnenkort meer opties presenteert. Waarschijnlijk krijgen we dan de mogelijkheid verschillende rollen toe te wijzen aan verschillende leden van het gezin. Ook kun je mogelijk beperken welke apparaten wel en niet bediend kunnen worden. Voorlopig blijven de dingen echter zoals ze zijn en moeten we wachten totdat Google hjier zelf nieuws over naar buiten brengt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maarten

Maarten
05 februari 2021 om 13:56

Hier zit ik al even op te wachten. Laat het maar snel komen!
Mijn dochter van 3 krijgt het nog niet duidelijk genoeg uitgesproken, maar “Okey goegel licht ui” komt er soms al best fatsoenlijk uit.

Inloggen