Google beperkt aantal audio-opnamen van Google Assistent

23 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

Google gaat het aantal audio-opnamen van de Google Assistent dat bij menselijke beoordelaars binnenkomt beperken, laat het bedrijf weten. Ook wordt het commando voor het activeren van de assistent aangepast, zodat er minder dingen per ongeluk opgenomen worden.

Veranderingen voor Google Assistent

Google verandert de manier waarop de Google Assistent te werk gaat, in de komende maanden. Zo moeten gebruikers opnieuw bevestigen of ze het oké vinden of niet dat menselijke beoordelaars kunnen meeluisteren naar hun audio-opnamen. Daarnaast wordt het commando, waarmee je de stemassistent activeert, gevoeliger, in de hoop dat er minder dingen per ongeluk opgenomen worden. Eerder kwam namelijk naar buiten dat (ingehuurde) medewerkers soms persoonlijke dingen horen die niet voor hen bedoeld waren.

Google laat verder weten dat het opslaan en beoordelen van je opnamen altijd een opt-in-optie is geweest en dat de opnamen losgekoppeld worden van een account. Desondanks was het bedrijf daar niet heel duidelijk over en wisten gebruikers dus niet goed wat er precies met hun opnamen gebeurde. In de toekomst gaat het bedrijf hier duidelijker over zijn, zodat gebruikers weten waar ze aan beginnen. Ook is het zo dat er nieuwe en duidelijke privacyopties komen, zodat mensen precies kunnen instellen wat ze wel en niet willen.

Daarnaast zal de zoekmachinegigant veel minder audio-opnamen van de Google Assistent opslaan en beoordelen. Data ouder dan een paar maanden zal tevens verwijderd worden. Ook komen er extra privacyfilters aan die specifieke data kan weglaten, maar daar is Google momenteel nog een beetje vaag over. Wat dit voor je privacy betekent, is dus nog niet helemaal duidelijk. Mocht je overigens niet meer willen dat je stemopnamen worden opgeslagen, dan kun je nog steeds volledig gebruikmaken van de stemassistent.

Meer lezen?

Hieronder hebben we artikelen verzameld die in het teken staan van de Google Assistent en privacy.

Reacties (0)