Google Assistent-routine nu te gebruiken in Googles Klok-app

03 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-assistent-logo-app-store

Google heeft de officiële klok-app op Android voorzien van een update, die een Google Assistent-routinefunctie toevoegt. Zo kan de Assistent een aantal zaken presenteren nadat je de wekker uitgeschakeld hebt, zoals bijvoorbeeld het weer en het verkeer.

Google Assistent-routine in Klok-app

Hoewel de routines van de Google Assistent nog niet in Nederland zijn uitgerold, kun je nu toch alvast een voorproefje krijgen op een opmerkelijke plek: de Klok-app van Google. Androidworld schrijft dat de applicatie is voorzien van een handige routine die wordt ingeschakeld op het moment dat je je wekker uitzet (mits je dit natuurlijk ingesteld hebt). Na het uitschakelen van de wekker kun je informatie gepresenteerd krijgen over het weer en het verkeer. Ook kunnen de lichten automatisch aangaan, bijvoorbeeld.

Daarnaast kan er muziek afgespeeld worden of de radio aangezet worden — het is maar net wat je zelf ingesteld hebt. Andere opties zijn de herinneringen voorlezen die je opgeslagen hebt, de planning laten horen of de telefoon van de stille modus afhalen. Je kunt ook een podcast of audioboek beluisteren, of verdergaan waar je gebleven was. Vooralsnog krijgen we alleen de ochtendroutine in Nederland, de andere vijf routines die in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, zijn nu nog niet beschikbaar. De update wordt nu uitgerold naar de Klok-app.

Klok

Reacties (0)