Google Assistent kan straks alles uitschakelen als je je huis verlaat

17 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
GoogleHomeAssistent

De Google Assistent zal later dit jaar in staat zijn alles automatisch uit te schakelen wanneer je je huis verlaat. Nu is het nog zo dat je daar een stemcommando voor moet geven of zelfstandige applicaties toegang moet geven tot je locatie.

Nieuwe functies voor Google Assistent in 2019

Google laat weten dat de Google Assistent later dit jaar wordt voorzien van nieuwe functies, die Nest-gebruikers waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. De persoonlijke assistent kan straks namelijk automatisch apparaten uitschakelen wanneer je je huis verlaat en inschakelen wanneer je weer binnenstapt. Wanneer het zover is dan kunnen gebruikers het gedrag helemaal zelf instellen en beheren in de app van de Assistent, zodat je dat straks niet meer per app hoeft in te stellen. En zo krijgen niet meteen alle diensten toegang tot je locatie.

Helaas is het op moment van schrijven nog niet duidelijk wanneer de functies worden gelanceerd, maar we kunnen ze dus voor het einde van het jaar verwachten. Google voert deze verandering door omdat het programma Works with Nest zal verdwijnen. Met dat programma kunnen allerlei dingen in huis geautomatiseerd worden, wat nu nog niet mogelijk is met de Google Assistent. Wil je dat bepaalde apparaten nu al reageren op je locatie? Dan zul je per app toestemming moeten geven tot de locatiegegevens van je smartphone.

Reacties (0)