Google Assistent-‘applicaties’ komen naar smart displays

08 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-assistent-apps-smart-display

Google heeft laten weten dat smart display mogen gaan rekenen op Google Assistent-'applicaties', die het bedrijf Actions heeft genoemd. Ontwikkelaars kunnen nu app-achtige ervaringen uitbrengen voor deze apparaten, die gepresenteerd worden op het scherm.

App-ervaringen voor smart displays

Google heeft aangekondigd dat ontwikkelaars nu ook app-ervaringen kunnen uitbrengen voor smart displays. Actions – zoals die apps worden genoemd – leunen tot nu toe vooral om stembediening, aangezien ze aanvankelijk werd uitgebracht voor slimme speakers. Nu de Google Assistent ook voor touchscreenapparaten uitgebracht is, zoals smartphones en deze slimme schermen, zijn er meer dingen mogelijk als je kijkt naar bediening. Dat heeft tot de ontwikkeling geleid van wat Google de Interactive Canvas noemt.

Ontwikkelaars kunnen daardoor ervaringen maken die het volledige scherm in beslag nemen, die gebruik kunnen maken van bediening op basis van een stem, aanraking of visuals. Wanneer je zo’n action open hebt staan op een van je smart displays, dan zie je bovenaan de naam en een kruisje in beeld staan, in een witte balk. Vooralsnog wordt de Interactive Canvas gebruikt voor games, maar in de toekomst worden er meer categorieën toegevoegd. Ook kunnen ontwikkelaars bestaande apps simpelweg optimaliseren voor het slimme scherm.

Reacties (0)