Gadgettest: een goedkope (wand)houder voor je Nest Mini van AliExpress

16 februari 2021 3 Minuten 1 Reacties
Google Nest Mini tafelstandaard AliExpress 2

We bekijken de handigste en goedkoopste gadgets uit het Verre Oosten, met in deze korte test een goedkope wandhouder en tafelstandaard voor je Google Nest Mini die we bij AliExpress gekocht hebben.

We hebben op AliExpress twee producten besteld waarmee we onze Google Nest Mini flexibel kunnen plaatsen in huis. Een wandhouder waarmee de Nest Mini bij een stopcontact aan de muur gehangen kan worden en een tafelstandaard waarmee de Nest Mini op een bureau of tafel geplaatst kan worden. Beide producten zijn ook beschikbaar in een variant voor de oudere Google Home Mini.

Wat kost het?

De wandhouder voor de Google Nest Mini of Google Home Mini kan in een zilveren, witte en zwarte afwerking gekocht worden en kost 2,53 euro (exclusief 0,29 euro verzendkosten) per stuk. De tafelstandaard is beschikbaar in een witte en zwarte afwerking en kan gekocht worden voor 3,99 euro (inclusief verzending) per stuk.

Let op: de prijzen op websites zoals AliExpress verschillen per dag. Het kan dus zijn dat op het moment van lezen de prijzen afwijken van de hierboven genoemde prijzen.

Table,With,Electronic,Devices,,Laptop,And,Gift,Box,On,Table,

Aanrader of afrader?

We hebben er ongeveer drie weken op moeten wachten, wat voor bestellingen uit het Verre Oosten vrij normaal is. Na binnenkomst hebben we beide producten direct uitgeprobeerd.

Google Nest Mini tafelstandaard

De tafelstandaard is een volledig plastic 3D-geprint product waar weinig spannends over te vertellen is. De accessoire doet precies wat hij moet doen: jouw Google Nest Mini of Google Home Mini stabiel op een tafel plaatsen. De speaker staat los in de standaard maar valt er niet zomaar uit. De knop voor de microfoon is goed bereikbaar en de kabel kan via de achterzijde en een klein kabelgootje weggeleid worden. Kortom, een aanrader.

Google Nest Mini wandhouder

De wandhouder is een iets ander verhaal, afhankelijk van de stopcontacten die je gebruikt. Allereerst is het belangrijk de voedingskabel in de daarvoor bestemde gootjes op de achterzijde van de accessoire te leggen. Dit is wat priegelwerk maar eenmaal vast blijft het ook vastzitten. Het uiteinde van de voedingskabel steek je door het daarvoor bestemde gaatje aan de voorzijde en de stekker wordt in het grote gat voor de stekker gedrukt. Vervolgens steek je de voedingskabel in de speaker en druk je de speaker in de grote opening. Je hoort niet echt een klik dus hard drukken totdat hij vastzit is gewenst. Eenmaal vast zit de speaker ook vast: eruit vallen zal niet gebeuren maar aan de andere kant is loshalen ook een uitdaging.

Het meest lastige is echter de plaatsing in een stopcontact. Bij diepe stopcontacten zit de stekker vrij stevig, maar ligt het aan het formaat van het afdekraam of de houder er netjes omheen valt. In ons geval (en – kijkend naar de foto’s op AliExpress – in het geval van bijna alle gebruikers) was het afdekraam hiervoor iets te hoog waardoor het hoekje dat om de rand van het afdekraam hoort te vallen er tegenaan valt. Geen ramp maar het laat de Nest Mini niet kaarsrecht hangen. Gebruik je wat oudere, ondiepe stopcontacten dan leunt het geheel vooral op de twee pinnen van de stekker en dat ziet er toch een stuk minder veilig en stabiel uit. Je kunt de wandhouder overigens ook ondersteboven plaatsen maar dat maakt het bij ondiepe stopcontacten alleen maar instabieler. Bij een diep stopcontact werkt dit prima. Tot slot is ook de knop voor het in- en uitschakelen van de microfoon goed bereikbaar. De wandhouder voor de Nest Mini is van prima kwaliteit, maar we raden deze accessoire alleen aan bij diepe stopcontacten waar het gewicht niet alleen op de pinnen van de stekker komt te hangen.

Disclaimer: het kopen van producten via Chinese webshops zoals AliExpress is geen garantie voor succes. Sommige producten voldoen niet aan de kwaliteitseisen voor de Europese markt, het retourbeleid is lastig en geleverde producten kunnen soms niet aan de verwachtingen voldoen. Lees de reviews van mensen die de producten gekocht hebben en ons advies is om sowieso geen dure producten waarbij garantie een belangrijke rol speelt te bestellen via deze webshops.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Epil Epic

Epil Epic
20 februari 2021 om 12:51

Tip:
Er staan een heleboel gratis en leuke modellen op thingverse:
https://www.thingiverse.com/search?q=google+home+mini&type=things&sort=relevant

Je moet natuurlijk wel een 3D printer hebben of iemand kennen die je wilt helpen. Ikzelf heb zo in een aantal kamers in mijn vals plafond een google home mini bevestigd.

Inloggen