FWD Smart Living Project: de bouw van een slim huis, van tekening tot gebruik

05 april 2019 3 Minuten 0 Reacties
FWD Smart Living Project

FWD start het unieke FWD Smart Living Project. Samen met een groot aantal partners wil FWD een nieuwbouwhuis compleet ‘smart’ gaan maken, en we nodigen jou uit om mee te doen.

Huizen worden alsmaar slimmer en consumenten kunnen inmiddels uit duizenden producten kiezen om hun huis te automatiseren. Maar, het echte slimme huis en het echte automatiseren kan pas verwezenlijkt worden wanneer je het grondig aanpakt. Met name bij grote verbouwingen of nieuwbouw kun je als consument een grote slag slaan, maar wat je precies kunt doen, wat ervoor nodig is, wat het kost en hoe het precies werkt is voor velen onduidelijk. Er zijn zoveel systemen, termen en voorkeuren dat je als consument vaak zonder de juiste informatie en kennis richting één specifieke partij geduwd wordt. Denk aan de keukenboer die zijn keuken standaard van apparatuur van merk A voorziet of de installateur die standaard met systeem B werkt. Als consument weet je niet wat er zoal te krijgen is en zie je waarschijnlijk ook door de bomen het bos niet meer. Daar wil FWD verandering in brengen.

Het FWD Smart Living Project

Samen met een groot aantal partners wil FWD een nieuwbouwhuis compleet ‘smart’ gaan maken. We gaan anderhalf jaar tot twee jaar mee in het proces van oriënteren, kiezen, vergelijken, installeren, programmeren en gebruiken. We nemen de consument bij de hand en laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn, wat de verschillende partijen te bieden hebben en waarom er bij de specifieke behoeften van deze nieuwbouwwoning voor de betreffende systemen gekozen is. Maar, met name ook wat de verschillende producten en systemen voor meerwaarde hebben en hoe ze met elkaar samenwerken voor een echt slim huis.

De aanpak van FWD is uniek en dan ook niet eerder zo uitgebreid gedaan. We willen laten zien wat je als consument kunt verwachten, van de eerste tekening tot aan het leven in een slim huis. Het eindresultaat moet één complete gids zijn over de mogelijkheden van het smarthome van vandaag de dag. En met de oplevering houdt deze gids niet op. Met deze volledige basis kunnen wij de komende jaren onafhankelijk laten zien hoe nieuwe producten in een slim huis tot hun recht komen.

Advertentie

Word jij onze partner voor dit project?

Voor jouw als lezer is dit natuurlijk heel interessant, maar misschien ben jij een potentiële partner voor het FWD Smart Living Project. Horen jullie producten in het slimste huis van Nederland te staan en mag jouw merk niet ontbreken in het slimme huis van FWD? Dan horen we graag van je. We nodigen fabrikanten en leveranciers van smarthome-toepassingen en -producten uit zich bij ons aan te melden om aan dit project deel te nemen. Heb je interesse en wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar gverbeek@fwdmagazine.com. Aanmelden kan tot 10 mei 2019.

Houd de website de komende weken in de gaten als je meer wilt lezen over en zien van ons project. We gaat in mei officieel van start.

Reacties (0)