EcoBright komt met aparte versies LED dimmer voor Zigbee en Z-Wave

21 februari 2020 1 Minuut 2 Reacties
Ecobright dimmer

Het Nederlandse bedrijf EcoBright komt met een goedkopere editie van de EcoDim LED dimmer. De EcoDim zal in twee versies beschikbaar zijn, afhankelijk van welk smarthomeplatform ondersteund wordt.

EcoDim Zigbee 0-200 Watt

De Zigbee-versie van de EcoDim is voorzien van Touchlink-ondersteuning. Daardoor is het apparaat te koppelen aan andere Touchlink producten, zonder dat daar een hub of controller voor nodig is. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een draadloze wisselschakeling op te zetten. De dimmer kan normale ledlampen in feite ‘slim’ maken, wanneer deze op het apparaat worden aangesloten. Deze versie kost op het moment van schrijven 99,95 euro op de website van EcoBright.

EcoDim Z-Wave 0-200 Watt

De Z-Wave variant kost een tientje meer dan zijn tegenhanger. Daar staat tegenover dat gebruik wordt gemaakt van de nieuwste Z-Wave Plus chip waardoor het apparaat een officieel certificaat draagt. Daarnaast is er een verbruiksmeter beschikbaar, maar die is enkel in te zien wanneer de gebruikte controle-app dit ondersteunt. Zo kan men zien hoeveel watt de aangesloten lampengroep verbruikt. De dimmer kan ook gebruik worden in een wissel- of hotelschakeling, mits er een impulsdrukker aanwezig is bij het andere schakelpunt.

Beide versies zijn aan te sluiten met twee bestaande draden, waardoor er geen nuldraad en bypass nodig zijn. De dimmers moeten geschikt zijn voor alle bekende afdekmaterialen en meer dan 90% van alle dimbare LED-lampen ondersteunen. Met het soft-start systeem en de mogelijkheid om een minimale en maximale helderheid af te stellen is het apparaat eenvoudig in gebruik.

Advertentie

De oorspronkelijke EcoDim verscheen in september vorig jaar. Zigbee en Z-Wave werden in deze versie allebei ondersteund, maar daarmee was de prijs van de dimmer aan de hoge kant. Het bedrijf kreeg feedback van consumenten die stelden dat dimmers die één platform ondersteunden veel goedkoper waren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Kelvin

Kelvin
22 februari 2020 om 14:35

Goed om te horen dat er vkoruitgang geboekt wordt op het gebied van led verlichting dimmers

Inloggen
Dotternetta

Dotternetta
22 februari 2020 om 19:06

Serieus? 100 euro voor een led dimmer? Voor 4 euro koop je een dimbare ledlamp met ingebouwde dimmer en wifi

Inloggen