Dyson lanceert Omni-glide, V12 Detect en V15 Detect stofzuigers

26 mei 2021 4 Minuten 0 Reacties
Dyson V15 Detect 1

Dyson brengt drie nieuwe snoerloze stofzuigers op de markt; de Dyson Omni-glide, V15 Detect en V12 Detect Slim. Het eerstgenoemde model komt met het omni-directionele Fluffy-stofzuigerhoofd, terwijl de V15 en V12 met lastertechnologie komen.

Dyson V15 Detect en V12 Detect Slim

De Dyson V15 Detect en V12 Detect Slim zijn ontworpen om onzichtbaar stof van 10 micron (=0.01 mm) zichtbaar te maken, met een akoestische piëzo-sensor die trillingen omzet in elektrische signalen en precies de grootte en het aantal opgezogen deeltjes weergeeft op het LCD-scherm. De Dyson Hyperdymium-motor genereert tot 230 watt aan zuigkracht, waarbij de V15 Detect Absolute zelfs 240 watt aan zuigkracht produceert. Daarnaast vangt het 99,99% van de stofdeeltjes op tot 0,3 micron.

Dyson heeft laserstoftechnologie ontwikkeld om je ervan te verzekeren dat het huis grondig is gereinigd. Laser stofdetectie onthult volgens de fabrikant de deeltjes die normaliter niet zichtbaar zijn met een nauwkeurig geïntegreerde laser. De ingenieurs integreerden een groene laserdiode – gekozen vanwege zijn vermogen om het beste contrast te bieden – in het Slim Fluffy-stofzuigerhoofd, door deze precies in een hoek van 1.5 graden, 7.3 mm boven de grond te positioneren. Dit betekent dat verborgen stof op het vloeroppervlak dat anders onzichtbaar is voor het blote oog, kan worden gezien en verwijderd.

Je kunt het stof dat gedetecteerd wordt meten en vervolgens op een LCD-scherm weergeven voor real-time wetenschappelijk bewijs van een grondige reiniging. In de stofzuiger is een akoestische piëzo-sensor geïntegreerd. Koolstofvezeldraden in het stofzuigerhoofd nemen microscopisch kleine deeltjes op die tot 15.000 keer per seconde worden gemeten en geteld. Het stof komt het vacuüm binnen en raakt de akoestische piëzo-sensor in het stofreservoir, waarbij de kleine trillingen worden omgezet in elektrische signalen. De stofgrootte en -hoeveelheid worden weergegeven op het ingebouwde LCD-scherm, zodat je kan zien hoeveel stof de stofzuiger heeft verwijderd, evenals de verschillende deeltjesgroottes en wetenschappelijk bewijs kan leveren van een grondige reiniging.

De stofzuigers zijn zo ontworpen dat ze automatisch de zuigkracht verhogen wanneer ze een grote hoeveelheid stof tegenkomen. Dit gebeurt in de automatische modus, wanneer de piëzo-sensor hoge concentraties stof detecteert en de reactieve zuigkracht wordt geactiveerd om het vermogen automatisch te verhogen. Wanneer de stofniveaus normaliseren, wordt de zuigkracht teruggebracht tot het vorige niveau.

Dyson Omni-glide

Om fijn, zwevend stof te pakken te krijgen met je stofzuiger over de vloer in de woonkamer kan lastig zijn. Reikend onder de bank kun je net dat laatste beetje verborgen stof hopelijk vangen. Traditionele stofzuigers hebben doorgaans moeite om bij moeilijk bereikbare ruimtes te komen en zijn niet flexibel om de dagelijkse stormloop van obstakels thuis op te ruimen.

De Omni-glide is de eerste Dyson-stofzuiger die is ontworpen met het omni-directionele Fluffy-stofzuigerhoofd om in alle richtingen te glijden: vooruit, achteruit en zijwaarts. De Dyson Omni-glide is ontworpen met een in-line formaat, met het scheidingssysteem, de motor, het filter en de handgreep allemaal uitgelijnd, zodat de machine plat op de vloer kan liggen en kan schoonmaken in krappe ruimtes, zoals onder een bank of tussen meubels.

De stofzuiger kent volgens Dyson geen verlies van zuigkracht en draait tot 105.000 tpm. Ook de eigen vijftrapsfiltratie Dyson-technologie blijft gehandhaafd. Daarnaast vangt het 99,97% van de deeltjes zo klein als 0,3 micron op en drijft het schonere lucht uit. De Dyson Omni-glide wordt geleverd met vier opzetstukken – om boven, onder en daartussenin schoon te maken. Deze opzetstukken omvatten een kierenzuiger met led-lampjes om te laten zien waar je aan het schoonmaken bent, zelfs in donkere ruimtes, een gemotoriseerde miniborstel om haren en ingeslepen vuil aan te pakken, een werkbladaccessoire en een combinatie-accessoire.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson V15 Detect is beschikbaar vanaf 26 mei 2021, terwijl de beschikbaarheid van de Dyson V12 Detect Slim nog niet bekend is. De Dyson V12 Detect Slim kost 599 euro, terwijl de V15 Detect Absolute en V15 Detect Absolute Extra respectievelijk 699 euro en 799 euro kosten. De Dyson Omni-glide stofzuiger is te koop vanaf 5 juli voor 399 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)