Digitale assistent Bixby komt naar Samsung smart tv’s

08 januari 2018 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-Bixby

Steeds meer tv's worden uitgerust met digitale spraakassistenten. Eerder liet LG al weten een spraakassistent gebaseerd op de Google Assistant naar zijn smart tv's te brengen en vandaag maakt Samsung bekend dat de Bixby assistent vanaf dit jaar naar de smart tv's van het bedrijf komt.

Bixby is de digitale assistent van Samsung en verscheen vorig jaar tegelijkertijd met de Galaxy S8 smartphone van het bedrijf. Toen maakte Samsung al duidelijk dat Bixby op veel meer apparaten moet verschijnen en zo de koppeling tussen deze apparaten moet vormen. Versie 2.0 van de assistent ondersteunt dan ook onder meer koelkasten en televisies.

Naast Bixby brengt Samsung zijn eigen SmartThings smarthome-platform naar televisies, waardoor je middels (spraak)commando’s andere gekoppelde apparatuur in huis kunt aansturen via de tv. Zo kun je aan de digitale assistent vragen om de lampen aan of uit te zetten, of kan de wasmachine een bericht op tv tonen wanneer de was klaar is. Hoe de integratie van Bixby precies werkt is echt nog niet duidelijk.

Ook heeft Samsung de Universal Guide geïntroduceerd. Dit is volgens de Koreaanse fabrikant een nieuwe manier om tv-programma’s aan te raden op basis van je kijkgedrag. Het lijkt er dus op dat we toch weer teruggaan naar de tv die datgene wat je kijkt in de gaten houdt en op basis daarvan content toont.

Reacties (2)