Bang en Olufsen Beosound 1 en 2 ondersteunen Google Assistent

03 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
bang-olufsen-beovision-beolink-smarthome

Speakerfabrikant Bang en Olufsen heeft bekendgemaakt dat de Beosound 1 en Beosound 2 vanaf nu de Google Assistent ondersteunen. De modellen beschikken over een geavanceerde echo-onderdrukkende technologie en zijn voorzien van vijf microfoons.

Google Assistant voor Bang en Olufsen Besound 1 en 2

De Google Assistent wordt vanaf nu uitgerold naar de Beosound 1- en Beosound 2-speakers van speakerfabrikant Bang en Olufsen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Om ervoor te zorgen dat de Assistent de gesproken opdrachten door de muur van geluid hoort, hebben de geluidsingenieurs een geavanceerde echo-onderdrukkende technologie ontwikkeld en werden vijf microfoons in het aluminium van de luidspreker geïntegreerd die analyseren welke geluiden van de luidspreker en de consument afkomstig zijn.

Naast de geïntegreerde stemassistent heeft Bang en Olufsen vier Favorieten-knoppen aan de bovenkant van de luidsprekers toegevoegd waaraan verschillende taken kunnen worden toegewezen. Zo kunnen veelgebruikte commando’s, zoals het streamen van een radiozender, het afspelen vanje favoriete muzieklijst, luisteren naar het weerbericht of kijken wat er voor u die dag op de agenda staat, worden toegewezen aan één enkele knop. De knoppen zijn content-onafhankelijk: ze werken met alle Google Assistent-apparaten en muziekdiensten.

Dankzij de integratie van Chromecast en Apple AirPlay 2 kunnen alle vooraanstaande muziekdiensten vanaf een smartphone naar de Beosound 1 en Beosound 2 worden gestreamd en kun je de muziek via je multiroom-installatie door het huis verspreiden. En dankzij de geïntegreerde Google Assistent bieden de luidsprekers een smart speaker-functionaliteit die u in staat stelt om uw luidspreker en/of andere smart apparatuur bij u thuis te bedienen. De Beosound 1 is nu verkrijgbaar; de Beosound 2 verschijnt in januari.

Reacties (0)