Autonome robotgrasmaaier Toadi lanceert volgende maand

01 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Toadi

Na een ontwikkeling van vier jaar is de autonome maairobot Toadi klaar om te lanceren. Half maart wordt het product officieel gelanceerd.

Het Belgische bedrijf achter Toadi wilde het anders doen dan anderen. De technologie achter de klassieke maairobot is al 25 jaar oud en daar moest wat aan veranderen. Toadi gebruikt een camera om autonoom in de tuin rond te rijden en kan hiermee tevens de tuin beveiligen. Een groot voordeel van de camera is dat je hiermee geen perimeterkabel nodig hebt die gemakkelijk kan breken. De maairobot zal altijd de meest efficiënte en veilige manier kiezen om het gras te maaien.

De maairobot kan tot 4.200 vierkante meter onderhouden in verschillende zones en maait in rechte lijnen. Dankzij de intelligente software worden gazonranden herkent en weet de maairobot waar het wel en niet heen kan rijden. Ook worden personen en andere objecten herkent en de maairobot zal er gewoon omheen rijden of een andere route kiezen. Je zult dus nooit aangereden worden.

In de nacht gaat Toadi in de speciale veiligheidsmodus. Worden er indringers gedetecteerd? Je ontvangt gelijk een waarschuwing. De infrarood nachtzichtcamera kan indringers tot op 15 meter vastleggen en maakt foto’s die naar je smartphone gestuurd worden. En wil de indringer de maairobot meenemen? Een luid alarm moet dat voorkomen.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Op 16 maart lanceert Toadi de eerste officiële versie via een online event. Je kunt de maairobot nu al reserveren. Bij lancering kost de maairobot 2.990 euro. Je kunt ook kiezen voor de Pro-versie voor 3.690 euro. Meer informatie vind je op de website van het bedrijf.

Lees meer over smarthome in je tuin en terras.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)