Asus presenteert ultieme gaming hybride ROG Mothership

07 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Asus ROG Mothership

Asus heeft de ROG Mothership (GZ700) gepresenteerd tijdens de CES in Las Vegas. Dit model is een nieuwe desktopvervanger voor gaming-laptops. De Asus ROG Mothership ziet eruit als een hybride met een los toetsenbord die je in verschillende standen kunt gebruiken. Zo kun je zelf de perfecte positie vinden voor het gamen en hoef je geen externe monitor of extern toetsenbord meet nemen tijdens je gamesessies.

De Asus ROG Mothership heeft een 17,3″-scherm in Full HD met een verversingsfrequente van 144 Hz en een reactietijd van 3ms. Het apparaat heeft een bewerkt aluminium chassis. Aan boord vinden we de nieuwste Nvidia GeForce RTX 2080-videokaart met 8 GB videogeheugen en een Intel Core i9-8950HK-processor. Er zullen verschillende configuraties beschikbaar worden gesteld tot 64 GB werkgeheugen. Bluetooth 5.0 is aanwezig, net als een heel scala aan connectiviteitsopties. Denk aan usb-type-c, hdmi en uiteraard een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Tevens zijn er vier keer 4W-speakers aanwezig met smart-amplifier. Het apparaat is met 4.7 kilogram wel behoorlijk aan de zware kant. De Asus ROG Mothership draait op Windows 10.

Grotere luchtstroom door rechtopstaand model

Volgens Asus is het idee voor de ROG Mothership drie jaar geleden ontstaan tijdens het brainstormen over nieuwe producten. Het nadeel van veel gaming-laptops is de warmte. Een gaming-laptop ligt plat op de tafel, waardoor ze snel oververhit kunnen raken. Bij de Mothership is dit niet het geval, want door de verschillende standen van de hybride kan deze gewoon rechtop staan. Als de Mothership rechtop staat is de achterkant vrij voor een goede luchtstroom. Daarnaast gebruiken veel gamers vaak een extern toetsenbord en een externe monitor. Asus heeft al deze componenten samengevoegd in de Asus Mothership. De monitor en het losse toetsenbord zorgen ervoor dat gamers alles zelf naar wens kunnen aanpassen.

Prijzen en verdere configuraties zijn op dit moment nog niet bekend. Het product zou in het tweede kwartaal van 2019 op de markt moeten verschijnen, waaronder in Nederland.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)