Asus lanceert eigen mesh-oplossing: de HiveSpot en HiveDot routers

05 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
asus-hivespot

Steeds meer fabrikanten komen met een zogenaamde mesh-oplossing waarbij diverse routers in huis worden geplaatst en samen een groot en stabiel thuisnetwerk vormen. Na onder meer Google en Netgear komt nu ook Asus met zijn eigen mesh-oplossing; de HiveSpot en HiveDot routers.

Asus HiveSpot en HiveDot routers

Het smart home komt alsmaar voller te staan met apparaten die met het internet verbonden worden, en ook het aantal mobiele apparaten per gezin neemt toe. Het is dus tijd om het netwerk in huis stabieler te krijgen en vooral ook goed dekkend te krijgen. De nieuwe HiveSpot en HiveDot routers van Asus kunnen een dergelijk netwerk vormen. Je hebt minimaal drie en maximaal exemplaren nodig voor een dekkend netwerk.

Je kunt de HiveSpot en HiveDot routers van Asus gebruiken als dedicated router of als een extender. Met de laatste optie zet je bijvoorbeeld op zolder een extra exemplaar neer waardoor je ook daar een snel en dekkend netwerk hebt. De HiveSpot is de krachtigere variant van de twee. Dit is een triband-ac2134-router met een extra 5GHz-band waarmee de communicatie tussen de verschillende nodes verloopt tot een snelheid van 867Mbit/s. De HiveDot is een ac1300-dualbandrouter met ondersteuning voor 2.4GHz en 5GHz. Beide routers kunnen via een bijbehorende applicatie ingesteld worden. Zo is het mogelijk via ouderlijk toezicht aan te geven wanneer het netwerk en door welke apparaten gebruikt mag worden.

De HiveSpot en HiveDot routers van Asus worden in het tweede kwartaal van 2017 op de markt verwacht. Een pakket van drie HiveSpots krijgt in de VS een prijs van 400 dollar, terwijl de HiveDot 300 dollar per drie stuks kost. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt.

Advertentie

Lees meer over een optimaal WiFi-netwerk voor je smart home.

Reacties (0)