Arlo Pro en Pro 2 ondersteunen voortaan ook Apple Homekit

07 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
netgear-arlo-pro-2

Arlo heeft bekendgemaakt dat de draadloze beveiligingscamera's Arlo Pro en Arlo Pro 2 voortaan ondersteuning aanbieden voor Apple Homekit. Daardoor gebruikers nu Homekit-automatiseringen activeren, dat communicatie en interactie tussen ondersteunde apparaten mogelijk maakt.

Arlo Pro en Arlo Pro 2 met Apple Homekit

Arlo maakt bekend dat ondersteuning voor Apple Homekit nu wordt uitgerold naar de Arlo Pro- en Arlo Pro 2-beveiligingscamerasystemen die gekoppeld zijn aan de populaire basestationmodellen VMB4000 en VMB4500, Natuurlijk kun je je camera’s zonder deze functionaliteit bedienen, maar wanneer je ze koppelt aan Homekit kun je extra dingen voor elkaar krijgen. Er is een gratis automatische firmware-update beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande Pro- of Pro 2 gebruikers die werken op één van de compatibele basestationmodellen.

Homekit stelt gebruikers in staat om eenvoudig en veilig smarthomeproducten te bedienen via de Apple Home-app en Siri on iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en Homepod. Alle bestaande Arlo Pro- en Pro 2-beveiligingscamera-gebruikers, die gekoppeld zijn aan de VMB4000- of VMB4500-basestationmodellen, kunnen nu meldingen ontvangen op de Apple Home-app wanneer er beweging wordt gedetecteerd. iOS-gebruikers kunnen ook Siri gebruiken om snel een HD-livestream op hun iPhone of iPad te bekijken, middels een spraakopdracht.

Met Homekit kunnen Arlo Pro- en Pro 2-gebruikers ook zogenoemde triggers instellen om acties en processen te activeren, waardoor andere Homekit-compatible smarthomeapparaten kunnen worden aangestuurd. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een automatisering instellen om bij een door een Arlo Pro- of Pro 2-camera geregistreerde beweging de Homeit-ondersteunde lampen in te schakelen.

Reacties (0)