‘Apple werkt aan een goedkopere, slimme Beats-speaker’

21 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple-HomePod

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel aan een slimme en goedkopere Beats-speaker. Het apparaat zou 199 dollar moeten gaan kosten, wat een stuk goedkoper is dan de Apple HomePod-speaker met Siri aan boord (349 dollar).

Slimme Beats-speaker op komst – gerucht

Een Taiwanese bron uit de bevoorradingsketen van Apple schijnt te hebben bevestigd dat Apple momenteel werkt aan een goedkopere, slimme speaker, die het merk Beats zal dragen. Deze speaker zou 199 dollar moeten gaan kosten. Mocht dit kloppen, dan scheelt dan 150 dollar met de HomePod, die momenteel niet echt uit de winkel vliegt. Ter vergelijking: Amazon biedt zijn slimme assistent Alexa al aan op een apparaat van 49 dollar (de Echo Dot), terwijl de Google Assistant voor datzelfde bedrag in huis te gebruiken is (Home Mini).

Er is dus wel degelijk een markt voor lagere geprijsde slimme speakers. 199 dollar ligt weliswaar nog erg ver vandaag de 49 dollar-categorie, maar dan nog kan dit interessant zijn voor Siri-gebruikers. Apple heeft uiteraard niet gereageerd op de geruchten. Ook is er verder nog geen informatie vrijgegeven door de geruchtenmakers. Eén ding staat wel vast: Apple heeft het moeilijk op de markt voor slimme speakers, niet in de laatste plaats omdat Siri daar helemaal niet geschikt voor is. Er moet dus iets veranderen; zo’n Beats-speaker kan daarbij helpen.

Reacties (0)