Apple-patent toont autonoom smarthomesysteem dat apparaten zelf instelt

14 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Apple-Home

Er is een patent van Apple verschenen waarin een smarthomesysteem omschreven wordt dat zelf nieuwe apparaten kan instellen. Ook zouden de apparaten herkend kunnen worden. De reden voor dit systeem is simpel: er zijn veel apparaten en protocollen om rekening mee te houden en het bedrijf uit Cupertino zou hiermee werk uit handen kunnen nemen.

Nieuw smarthomesysteem van Apple

Het systeem kan dan apparaten herkennen, zien in welke kamer het staat en hem voor je instellen – ongeacht de aansluiting, het draadloze protocol, de fabrikant en de compatibiliteit. In theorie zou je dus bijvoorbeeld een slimme lichtschakelaar kunnen installeren in de woonkamer, waarna het apparaat meteen verschijnt in de woonkamer van de Woning-app op je iPhone. Ook wordt er in het patent melding gemaakt van een zogenaamde host unit die andere host units in huis kan herkennen en gebruiken.

Met die units zou het smarthomesysteem van Apple een indeling van de kamer kunnen maken waarmee ook niet slimme objecten in beeld gebracht kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de bank. Ook zou het systeem weten waar je loopt op dat moment. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van time of flight-sensoren, sensoren die diepte-informatie kunnen verwerken. De verschillende host units zouden via een ultrawidebandchip, die ook in de iPhone 11-serie zit, met elkaar moeten kunnen communiceren, aldus het patent.

Verder zou het systeem in staat zijn mensen te kunnen herkennen en op basis van vooraf ingestelde parameters kunnen bepalen wat ze wel en niet mogen of kunnen doen in huis. Uiteraard geldt hier de kanttekening dat het slechts om een patent gaat en dat het niet hoeft te betekenen dat hieruit een product komt dat we op korte of lange termijn gaan gebruiken. Ondertussen heeft Apple z’n handen vol aan HomeKit bijvoorbeeld, het smarthomesysteem dat nu al in staat is producten samen te brengen van verschillende fabrikanten.

Reacties (0)