Apple neemt AI-startup over om Siri te kunnen verbeteren

06 april 2020 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Apple heeft onlangs een AI-startup overgenomen waarmee de spraakherkenning van stemassistent Siri verbeterd kan worden. Het bedrijf heet Voysis en is gespecialiseerd in het herkennen en verwerken van taal die op een natuurlijke wijze uitgesproken is.

Siri kan straks beter omgaan met natuurlijke taak

Voysis werkt aan een platform voor stemassistenten die gebruikers kunnen helpen bij het online winkelen. De kunstmatige intelligentie is in staat beter te begrijpen wat iemand bedoelt wanneer iets op een natuurlijke manier gezegd wordt. Meestal is het zo dat je nu nog rekening moet houden met specifieke termen. Maar het klikt hier alsof je dat dus straks niet meer hoeft te doen als je Siri wil gebruiken op je iPhone of HomePod. Het platform houdt rekening met diensten, producten en ook de manier waarop je praat, dus.

Bloomberg, die schrijft over de overname, laat weten dat Apple voornemens is de technologie te gebruiken voor het verbeteren van Siri. Hoewel Apple de overname heeft bevestigd tegenover de publicatie, is niet bevestigd wat de plannen zijn. Apple neemt wel vaker bedrijven over zonder duidelijk aan te geven waarom, dus in dit geval gebeuren er geen vreemde dingen. Als het klopt wat Bloomberg zegt dan kunnen we straks dus gemakkelijker praten tegenover Siri, zonder dat we rekening te hoeven houden met belangrijke steekwoorden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)