Apple kondigt officieel de app Home aan voor iOS 10

13 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
homekit-apple-smart-home-1540x-2

Apple heeft tijdens de jaarlijkse presentatie de app Home aangekondigd voor iOS 10. Dit moet een centrale plek voor het aansturen van je smarthome worden. Vanuit deze applicatie kun je namelijk de smarthome-producten in huis bedienen.

Home voor iOS 10: de centrale plek voor je smart home

Apple heeft tijdens zijn WWDC 2016-presentatie de applicatie Home aangekondigd voor iOS 10. Deze app moet een centrale plek worden voor je smarthome, waar je de smarthome-producten in huis mee kunt aansturen. De Home-app werkt natuurlijk met de HomeKit-producten die de afgelopen maanden zijn gelanceerd. Omdat er nu al behoorlijk wat producten te koop zijn die met HomeKit werken, stijgt de vraag naar een centrale plek voor het aansturen van al die producten. En de nu aangekondigde Home-app is daar het antwoord op.

Je hoeft dus niet meer per product een aparte app te downloaden. Home is een redelijke rechttoe rechtaan-applicatie: het doet wat het moet doen en is verder niet heel baanbrekend. Het kan je leven en je huis vol HomeKit-producten wel vereenvoudigen. Er is ondersteuning voor scenes en er komt een sectie voor je favorieten, waardoor je snel de apparaten in huis kunt aansturen. Daarnaast zal de Home-app vanuit de Control Center op iOS te bedienen zijn, waardoor je dus direct toegang krijgt tot zijn functie – zonder te hoeven zoeken naar de app.

Reacties (0)