Apple HomePod krijgt ondersteuning voor andere muziekstreamingdiensten

23 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
applehomepod

Het lijkt erop dat de Apple HomePod binnenkort ondersteuning krijgt voor andere muziekstreamingdiensten, naast Apples eigen Apple Music. Wanneer is nog niet precies bekend, maar mogelijk kun je binnenkort dus ook wel Spotify of een andere muziekstreamingdienst gebruiken op de slimme speaker (los van AirPlay 2).

HomePod te gebruiken met andere diensten

Waarschijnlijk moeten andere muziekstreamingdiensten een update krijgen die ondersteuning voor een specifieke api toevoegt (dat zijn tools voor ontwikkelaars). De dienst moet dan op de HomePod werken en niet vanaf een ander apparaat. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld Spotify ook de slimme speaker kan aansturen. Dit nieuws volgt uit een onderdeel van een slide die Apple gisteren heeft laten zien tijdens de WWDC20-presentatie. Het bedrijf heeft er vooralsnog niets over bekendgemaakt. Je ziet de slide hieronder op de afbeelding.

Op moment van schrijven werkt de Apple HomePod alleen natively met muziekstreamingdienst Apple Music. Wanneer je aan Siri vraagt muziek af te spelen, dan schakelt ze gewoon meteen naar Music. Third-party diensten, zoals Spotify, werken wel met de speaker, maar alleen via AirPlay 2. Bovendien heb je daar nog een ander apparaat voor nodig, wat straks dus niet meer nodig is. Wanneer Apple of een andere muziekstreamingdienst hier iets over bekendgemaakt, is helaas niet duidelijk. We zullen dus nog heel even geduld moeten opbrengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)