Apple blijft doorgaan met Siri-opnamen, maar alleen met toestemming

29 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Apple blijft doorgaan met het verwerken van Siri-opnamen, maar alleen wanneer gebruikers daar expliciet toestemming voor geven. Daarnaast zal het Amerikaanse bedrijf opnamen direct verwijderen wanneer onbedoeld zijn gemaakt.

Apple blijft Siri-opnamen verwerken

Apple heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop het bedrijf omgegaan is met de Siri-opnamen die tot vorige maand binnenkwamen. Vanaf de herfst van dit jaar zal Apple alleen nog maar de opnamen gebruiken waar gebruikers expliciet toestemming voor gegeven hebben. Bovendien zullen opnamen die onbedoeld gemaakt zijn direct verwijderd worden. Daarnaast zullen er ook minder medewerkers naar de opnamen luisteren. Mocht dit toch gebeuren, dan zullen dit echte Apple-werknemers zijn.

Verder laat Apple weten dat er ook geen opnamen bewaard worden. In plaats daarvan zal een computer de audioberichten gaan uitschrijven en die teksten worden wel bewaard. Hoewel het in zekere zin logisch is dat er mensen meeluisteren wanneer een spraakassistent verbeterd moet worden, was dat niet altijd duidelijk voor gebruikers. Hierover stond bijvoorbeeld niets in de voorwaarden. Naast Apple hebben ook Google, Amazon, Facebook en Microsoft onder vuur gelegen voor de manier waarop ze omgaan met audioberichten.

Reacties (0)