Ontwikkelaarsplatform Android Things is klaar voor lancering

07 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Android Things

Google heeft laten weten dat Android Things klaar voor lancering is. Android Things is een platform voor ontwikkelaars dat het bedrijven gemakkelijker moet maken om slimme apparaten en gadgets te ontwikkelen.

Enkele weken geleden schreven we nog dat de lancering van Android Things met rasse schreden dichterbij kwam. Toen werd de testversie voor ontwikkelaars gelanceerd. Android Things is het platform dat de zoekgigant speciaal ontwikkeld heeft om Android-ontwikkelaars ertoe in staat te stellen gemakkelijker slimme apparaten te bouwen. Vandaag heeft Google bekendgemaakt dat het platform klaar voor gebruik is en vandaag gelanceerd gaat worden. De komende maanden moeten er in ieder geval al speakers van LG en iHome en slimme schermen van LG, Lenovo en JBL met Android Things gelanceerd gaan worden.

Het platform voor ontwikkelaars moet het voor bedrijven gemakkelijker gaan maken om nieuwe gadgets en slimme apparaten te ontwikkelen. Google neemt daarbij een deel van de software en intelligente functies voor rekening en stelt diverse tools ter beschikking. Zo moet het makkelijker worden om apparaten te ontwikkelen met bijvoorbeeld Google Assistant.

Android Things niet alleen voor Android-apparaten

Dat een slim apparaat of gadget op Android Things draait wil echter niet zeggen dat het ook een Android-apparaat gaat worden, of dat het onderdeel wordt van het Google-ecosysteem. Google gaf als voorbeeld een gadget met de naam Byteflies, dat een docking station moet worden dat gezondheidsdata van wearables stuurt naar de servers van een bedrijf.

Het lijkt erop dat Google met name inzet op de lange termijn met Android Things. Zo kan het bedrijf een stevige vuist maken in de wereld van de slimme apparaten en Android integreren in diverse producten. De concurrentie is immers groot.

Reacties (0)