Amazon neemt Ring over voor een miljard dollar

28 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
ring-video-doorbell-2

Amazon heeft Ring overgenomen voor meer dan een miljard dollar. Door de overname breidt Amazon de hardware-divisie uit. Eerder al nam het bedrijf smart home-fabrikant Blink over. Ring kennen we voornamelijk van de Video Doorbell en de Floodlight Cam.

Amazon heeft Ring gekocht voor meer dan een miljard dollar, zo meldt Reuters. Ring is bekend van de Video Doorbell, maar is ook actief in andere segmenten op de smart home-markt, zoals die van de slimme beveiligingscamera’s met de Ring Floodlight Cam.

Dat webwinkel Amazon al eerder interesse toonde in het bedrijf was al duidelijk. Het bedrijf investeerde eerder al in de maker van slimme videodeurbellen en beveiligingscamera’s via Alexa Fund. Door de overname breidt Amazon de hardwaredivisie verder uit. In december nam Amazon smarthomeproducent Blink al over.

Komt er na de overname nog HomeKit-ondersteuning?

Via twitter hebben gebruikers aangegeven bang te zijn dat er, na de overname door Amazon, nu geen ondersteuning meer gaat komen voor Apple HomeKit. Volgens de smarthomeproducent blijft men echter werken aan HomeKit-ondersteuning.

Eind vorig jaar opende Ring een Europees hoofdkantoor in Amsterdam en betrad ook de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft als missie criminaliteit te verminderen en huizen en buurten veiliger te maken. Hiervoor heeft het bedrijf een reeks beveiligingsproducten als videodeurbellen en buitenbewakingscamera’s in de markt gezet. De slimme producten zijn verbonden via wifi met de smartphone, tablet en/of pc om overal en altijd het huis in de gaten te kunnen houden.

Oorspronkelijk komt het bedrijf uit Santa Monica, Californië. Ring behoort tot één van de snelst groeiende IoT-start-ups van Amerika. In 2016 werd het bedrijf actief op de markt in het Verenigd Koninkrijk.

Reacties (0)