Amazon komt met twee nieuwe mesh wifi 6-routers

24 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Eero 6-2

Amazon heeft twee nieuwe wifi 6-routers aangekondigd. De Eero 6 en de Eero 6 Pro verschijnen 2 november en worden vergezeld met een nieuwe extender.

In februari vorig jaar nam Amazon Eero over. Eero als fabrikant van routers blijft echter als merk actief, zij het onder de vlag van Amazon. Vandaag zijn er twee nieuwe mesh wifi 6-routers aangekondigd tijdens het Amazon Hardware 2020 event.

Het gaat om de Eero 6 en de Eero 6 Pro. Het basismodel gaat 129,99 dollar kosten en ondersteunt wifi 6. De Eero 6 Pro is een tri-band router met ondersteuning voor 2.4 GHz (één band) en 5 GHz (twee banden). Deze Pro-router krijgt een verkoopadviesprijs van 229,99 dollar. De gewone Eero 6 is een dual-band router.

Opvallend aan beide wifi 6-routers is de nieuwe vorm. Het lijkt op een vierkant blok, maar dan met bollingen en tevens aan de achterkant hoger dan aan de voorkant. Beide apparaten hebben twee ethernet-poorten en een usb-c-poort aan boord om je andere apparaten op te kunnen laden.

Naast beide routers komt er ook een extender om het bereik van de routers nog verder uit te breiden en een geheel dekkend netwerk in huis te krijgen. De Eero 6 Extender ondersteunt tevens wifi 6, maar ook het protocol Zigbee. De extender krijgt een verkoopadviesprijs van 89,99 dollar.

Lancering op 2 november

Beide routers en de extender lanceren op 2 november, maar je kunt ze per direct al preorderen. Aangezien de vorige generatie Eero-routers via de Duitse website van Amazon verkocht worden hebben we goede hoop dat we ze aan het einde van het jaar ook daar kunnen aanschaffen.

Bron Amazon Via The Verge

Reacties (0)