Amazon Alexa onthoudt voortaan alles wat je maar wil

01 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa-producten

Vorige week liet Amazon weten dat er een hele reeks nieuwe functies naar Alexa komt. Die zouden de virtuele assistent niet alleen slimmer maken, maar er ook voor zorgen dat het werken met de AI natuurlijker aanvoelt. Vandaag is een van die nieuwe functies gelanceerd.

Alexa onthoudt alles

Amerikaanse gebruikers kunnen vanaf vandaag aan de virtuele assistent vragen om dingen te houden. Ze hoeven alleen maar te vragen aan de assistent of ze iets kan onthouden, of een notitie kan maken. Een voorbeeld van Amazon is als volgt: “Alexa, maak een aantekening dat Amy in oktober naar China gaat.” Of “Alexa, onthoud dat ik de extra dekens op zolder heb gezet.” Of nog beter: “Alexa, onthoud dat Matthews leraar Mevr. Sally heet.”

Nadat je die instructie gegeven hebt, zal de virtuele assistent onthouden wat je gevraagd hebt en de informatie indien gewenst oplezen. Dus als je later vraagt wanneer Amy ook alweer naar China zou gaan, laat ze weten dat het in oktober is.

Dit is slechts het begin van nieuwe functies die Amazon aan zijn virtuele assistent toevoegt. De komende tijd moet er ook een nieuwe manier gelanceerd worden om meerdere vragen na elkaar te stellen. Ook wil Amazon het mogelijk maken om met de assistent te werken, zonder dat je telkens haar naam hoeft te noemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)