FWD Weekly update: Slimme koffiemachine en 5g-smartphone

05 april 2020 2 Minuten 0 Reacties
weekly

In deze editie van de FWD Weekly Update kijken we onder meer naar een slimme koffiemachine van Siemens en een nieuwe smartphone van fabrikant Oppo.

Review: Siemens EQ.9 s700 – slimme koffiemachine met Home Connect

Dat alle lampen aangaan in de avond en de temperatuur altijd comfortabel is wanneer je thuiskomt is leuk, maar daar zijn we inmiddels aan gewend. We kunnen ook een stapje verder gaan, zoals het kopje koffie dat precies naar jouw smaak en op het voor jou ideale moment gezet wordt. In deze review kijkt Martijn naar de Siemens EQ.9 s700, wat een volledig uitgeruste koffiemachine (of eigenlijk Espresso volautomaat) is. Je leest het in de review van de Siemens EQ.9 s700.

Review: Oppo Find X2 Pro

Twee jaar geleden verscheen de Oppo Find X. Dit futuristisch toestel viel op door de snelle hardware en het innovatieve schuifsysteem voor de camera’s. De Chinese fabrikant komt nu met twee opvolgers met de namen Oppo Find X2 en Oppo Find X2 Pro. Dat laatste toestel heeft net even wat betere camera’s aan boord dan het reguliere model. Op het eerste gezicht lijkt de Oppo Find X2 Pro echt een toptoestel, maar hoe bevalt deze 5g-smartphone in de praktijk? Tom vertelt het je in de review van de Oppo Find X2 Pro.

Review: Bluesound Powernode 2i

Wil je surround maar geen AV-receiver met alle kabels die erbij horen? Dan heb je momenteel meerdere opties, onder meer bij Sonos of via een soundbar met extra speakers die je achter je zetel plaatst. Ook met Bluesound kan iets gelijkaardig, vertrekkende van de krachtige Powernode 2i-versterker. Met dit systeem krijg je surroundgeluid met iets compact en gebruiksvriendelijk. Maar, zo belooft de fabrikant, zonder toegevingen te doen op vlak van geluidskwaliteit. Jamie ging met het apparaat aan de slag. Je leest het in de review van de Bluesound Powernode 2i.

Advertentie

Games streamen in 2020: dit zijn alle mogelijkheden

Het zou zomaar kunnen dat we in de toekomst alleen nog maar games streamen: we halen de content dan van externe servers af, in plaats van apparaten die nu onder of naast de tv staan. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. We nemen alvast een kijkje in de toekomst van gaming met deze opties in dit artikel.

(Slimme) rook- en koolmonoxidemelders binnenkort verplicht: hier moet je op letten

In de meeste huizen is wel minstens één rook- en koolmonoxidemelder te vinden. Meestal zijn die geplaatst in de (buurt van de) woonkamer, en andere ‘risicoruimtes’ zoals bij de verwarmingsketel. Vanaf juli 2022 zal het in Nederland verplicht worden om op elke verdieping op zijn minst één rookmelder aanwezig te hebben. In de meeste gevallen kiezen mensen voor een combinatie van beide. Maar is dat wel de beste oplossing? In dit artikel gaan we het hebben over het wikken en wegen van (slimme) rookmelders en koolmonoxidemelders (CO-melders).

Reacties (0)