FWD.nl officieel gelanceerd – lifestyle platform voor consumentenelektronica

17 november 2020 5 Minuten 7 Reacties
FWD website en magazine

Schrik niet! Je bent op de juiste website beland. FWD.nl is hét nieuwe lifestyle platform voor consumentenelektronica, waar onder meer HomecinemaMagazine.nl, SmarthomeMagazine.nl en TabletsMagazine.nl in opgegaan zijn.

Als vaste bezoeker van één van de FWD-websites of als lezer van ons blad FWD Magazine ben je al jaren gewend aan verschillende nichewebsites waar we je bijpraten op het gebied van audio, video, smarthome, mobile en entertainment. Hoewel wij nog altijd geloven in focus op de niches hebben we besloten de aanpak te veranderen met als doel één dynamisch platform neer te zetten waar de lezer terecht kan voor alles op het gebied van de nieuwste gadgets, apparaten en technieken.

FWD.nl: alles onder één dak

Met het samenvoegen van alle media in één platform wil FWD de naamsbekendheid van het lifestylemerk in de Benelux vergroten en jou als lezer breder informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van consumentenelektronica. Daarbij maakt FWD.nl het mogelijk om beter op de huidige markt in te spelen, waarbij productgroepen elkaar steeds meer overlappen. Een slimme speaker is bijvoorbeeld niet alleen interessant voor de hifi-enthousiasteling maar ook voor de domoticafan. En games speel je tegenwoordig niet alleen op een console maar ook op je smartphone. Daarbij kun je steeds meer producten samen gebruiken, aan elkaar koppelen in een slim huis. De lifestyle speelt hierbij een alsmaar grotere rol.

Een compleet nieuwe website

FWD.nl is niet zomaar een samenvoeging van alle media die voorheen grotendeels los van elkaar opereerden. Het platform is compleet opnieuw ontwikkeld, met verbeterde functies, een volledig nieuw design en diverse nieuwe mogelijkheden voor bezoekers. Zo is de Vraag en Antwoord-sectie, één van de meest populaire secties van onze media, nog altijd aanwezig maar is het eenvoudiger gemaakt om vragen te plaatsen of te beantwoorden en kun je binnen jouw eigen omgeving al je vragen en antwoorden in één overzicht terugvinden.

Ook is het eigen account dé plek waar je een abonnement op FWD Magazine kunt nemen en dit abonnement kunt aanpassen. Je kunt er jezelf aanmelden voor al onze nieuwsbrieven en je hebt zelfs een overzicht van al de reacties die je geplaatst hebt op ons platform. Tot slot kun je met Mijn Account alle notificaties beheren. Kortom, genoeg reden om direct een account aan te maken en van alle voordelen te profiteren.

Heb je al een account op één van onze websites? Dan kun je inloggen met je oude gegevens. Let wel dat eerder geplaatste reacties mogelijk niet in je account verschijnen. Eerder geplaatste vragen en antwoorden onder hetzelfde account worden wel direct in je account weergegeven.

In Mijn Account kun je nu al je reacties, vragen, antwoorden, abonnementen en notificaties beheren.

FWD Channels

FWD doet niet volledig afstand van de niches waarbinnen de websites aanwezig waren. FWD.nl bestaat namelijk uit zogenaamde channels die deze niches vertegenwoordigen en waarbinnen we nog steeds focussen op alle mooie ontwikkelingen en lanceringen binnen de productcategorie. De channels Beeld, Audio en Entertainment zijn ontstaan uit HomecinemaMagazine.nl, terwijl de channels Mobile en Smarthome voortkomen uit TabletsMagazine.nl en SmarthomeMagazine.nl. Daarnaast is er een speciaal channel voor België toegevoegd, met de belangrijkste nieuwtjes, reviews en achtergronden voor en over de Belgische markt.

FWD blijft dus bezoekers die interesse in één specifieke productgroep hebben de mogelijkheid bieden alle informatie in één oogopslag te bekijken op een levendige en rijkelijk gevulde channel homepage. Voor bezoekers die de ontwikkelingen op het gebied van consumentenelektronica breder willen volgen is de dynamisch opgezette homepage van FWD.nl ontworpen. Hier zie je in één oogopslag de nieuwste reviews, achtergronden, nieuwtjes en tips.

Je kunt je via Mijn Account ook abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief met de belangrijkste artikelen die in die week op het platform verschenen zijn of je kunt je abonneren op één van de dagelijkse nieuwsbrieven waarin de laatste artikelen per channel staan.

Social media

Als gevolg van de lancering van FWD.nl verdwijnen de oude titels na jarenlang dienst gedaan te hebben van het toneel. Ook de sociale media-kanalen van FWD worden samengevoegd tot één FWD-kanaal. Hiervoor kun je terecht op facebook.com/fwdbenelux en instagram.com/fwdbenelux. Op Twitter zijn we te volgen via twitter.com/fwdbenelux.

FWD Magazine 82 2
Lees ook
FWD Magazine 16 november 2020

FWD Magazine #82 ligt nu in de winkel

What's next?

De komende weken staan voor ons nog in het teken van het fine-tunen van alle pagina’s, channels en secties. Zo breiden we de FWD homepage binnenkort uit met een handig overzicht van het laatste nieuws per channel, subsecties met artikelen over specifieke onderwerpen en een speciale sectie voor video’s. Stay tuned!

Bugs? Stuur ons een bericht

Hoewel wij ons uiterste best gedaan hebben om samen met onze vrienden van Sumedia een perfect functionerende en vooral gebruiksvriendelijke website neer te zetten kan het gebeuren dat er hier en daar iets niet soepel werkt. Natuurlijk waarderen we het wanneer je ons dit even laat weten zodat we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Een berichtje via ons contactformulier wordt dan ook gewaardeerd.

Reacties (7)