Zakelijke chatapplicatie Slack begint met testen van donkere modus

08 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
slack-new-logo

Slack test momenteel een donkere modus voor de app, maar alleen op iOS. Daardoor krijgen we wel alvast een indruk van de speciale modus. Met zo'n dark mode is het voor eigenaars van een smartphone met een oled-scherm mogelijk minder energie te gebruiken.

Slack test donkere modus

De populaire zakelijke chatapp Slack test momenteel een functie waar gebruikers al tijden om vragen: een donkere modus. De nieuwe functie wordt getest op iOS en maakt de witte achtergrond van de app niet zwart, maar donkergrijs. Mocht je willen meedoen met de bèta, dan is het goed om te weten hoe je de mode activeert. Dat doe je door naar de instellingen te gaan (rechts bovenin). Daar zal een nieuwe knop te vinden zijn die de donkere modus activeert. Je zet hem aan door het schuifje van links naar rechts te verplaatsten met een simpele tap.

Wanneer deze mode ook naar andere versies van de applicatie komt, is helaas nog niet bekendgemaakt. Voor iOS-bezitters komt het echter als geroepen, aangezien Apple voornemens is een donkere modus te gaan introduceren met iOS 13, die op alle plekken van het besturingssysteem geldt. Apps moeten dan wel per stuk worden aangepast. De laatste tijd worden er ook steeds meer modi zoals deze toegevoegd aan allerlei applicaties, dus dat is een vooruitgang voor iedereen met een smartphone met een oled-scherm.

Reacties (0)