Zakelijke chatdienst Slack koopt en sluit slimme mail-app Astro

25 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
slack

De zakelijke chatapplicatie Slack heeft bekendgemaakt dat die de slimme e-maildienst Astro heeft overgenomen én heeft gesloten. Mocht je de app nu nog gebruiken op een platform, dan kan dat vanaf oktober niet meer. De app is al uit de downloadwinkels gehaald.

Slack sluit Astro-mailapplicatie

Slack, een populaire, zakelijke chatdienst, heeft bekendgemaakt dat die Astro, een e-mailapplicatie, heeft overgenomen, inclusief het bedrijf erachter. De chat-app wil gebruikmaken van de slimme functies die zijn ontwikkeld, waarmee e-mail mogelijk beter kan worden geïntegreerd met de zakelijke applicaties. Hoewel de Slack-app al een hoop e-mailverkeer voorkomt, wat communicatie in teams kan versimpelen, is mail nog steeds belangrijk genoeg om rekening mee te houden. Daarom investeert de zakelijke dienst nu hierin.

But we all know that email is still a very important tool in business communication. We’ve taken some steps to make it possible to integrate email into Slack, but now we’re in a position to make that interoperability much simpler and much, much more powerful.

Vorig jaar lanceerde Astro nog de Astrobot-app voor de zakelijke dienst, waarmee gebruikers hun e-mail en hun agenda’s van Office 365 en Google kunnen beheren binnen Slack. Met één zoekopdracht kan er zo worden gezocht door e-mail en de app. Door de overname is het wel zo dat de maildienst wordt gesloten. Sterker nog, de verschillende apps zijn op moment van schrijven al niet meer beschikbaar in de downloadwinkels. Gebruikers van de slimme e-mail-app zullen vanaf oktober ook een nieuwe dienst moeten gaan zoeken.

Reacties (0)