‘YouTube Music kan voortaan lokale audiobestanden afspelen’

30 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
YouTube Music

Het ziet ernaar uit dat Google een functie aan YouTube Music heeft toegevoegd waarmee je lokaal opgeslagen muziekbestanden kunt afspelen. Voorheen was dat al mogelijk, maar alleen vanuit andere applicaties. Nu kan het dus ook vanuit de applicatie zelf.

Lokale bestanden afspelen met YouTube Music

YouTube Music moet uiteindelijk de vervanger van Google Play Music gaan worden, maar veel gebruikers klagen over missende functies die wel in Googles oude muziekstreamingdienst zitten. Eén van die functies is nu gearriveerd en wordt mogelijk via een server-side update uitgerold naar alle gebruikers. Met Music is het voortaan mogelijk lokaal opgeslagen bestanden af te spelen. Voorheen kon dit al, maar alleen vanuit andere applicaties, zoals een bestandenbeheerder. Nu kan het dus ook vanuit de applicatie zelf.

Het is nu nog niet mogelijk om je lokale nummers te mengen in afspeellijsten van nummers die op YouTube Music staan. Play Music heeft dergelijke beperkingen niet. Verder is het ook niet mogelijk de lokale bestanden te casten naar andere apparaten in je netwerk. Het nieuwe kopje, in het Engels Device Files genaamd, staat onder de tab voor Artiesten, maar mogelijk komt de functie ook naar het hoofdmenu. Google heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt. Het is nu wachten totdat Google de update naar iedereen uitrolt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)