Xiaomi-ceo toont smartphone met grotere vingerafdruklezer onder scherm

16 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-prototype

De ceo van Xiaomi heeft een prototype van een smartphone gepresenteerd die een vingerafdruklezer onder bijna heel het scherm heeft zitten. Hierdoor is het mogelijk dat je je vinger zo'n beetje overal op het scherm kunt leggen voor het ontgrendelen van het apparaat.

Speciaal Xiaomi-prototype te zien in video

Het merk Xiaomi staat niet bekend als een innovatief merk, maar vooral als een goedkoop alternatief en een bedrijf dat nieuwe technologieën vaak naar goedkopere smartphones brengt dan de concurrentie. Daar lijkt nu verandering in te komen, aangezien de Chinese fabrikant een prototype van een smartphone heeft laten zien in een video (via Weibo), waar de vingerafdruklezer onder bijna heel het scherm verwerkt zit — en niet dus op maar één plek, zoals we tot nu toe hebben gezien met smartphones als de Huawei Mate 20 Pro of OnePlus 6T.

Omdat de vingerafdruklezer nu niet op één plek zit, maakt het weinig uit waar je je vinger legt voor het ontgrendelen van je smartphone. Ceo Lin Bin laat weten dat het oppervlak van de lezer vijftig millimeter bij 25 millimeter is, ongeveer vijf keer zo groot als de huidige standaard. In de video is ook te zien dat de scanner snel werkt. Het is nog niet zeker wanneer Xiaomi deze technologie gaat gebruiken, maar wanneer fans positief reageren op de video dan kan het zijn dat toekomstige smartphones met deze scanner worden uitgerust.

Reacties (0)