Xiaomi kondigt Redmi Note 8 Pro aan met 64-megapixel camera

29 augustus 2019 2 Minuten 0 Reacties
Redmi Note 8

Xiaomi heeft de Redmi Note 8 en de Note 8 Pro officieel aangekondigd. Met name het Pro-model maakt indruk met de 64-megapixel camera en een batterij met een grote capaciteit van 4.500 mAh. Het zijn de opvolgers van de populaire Xiaomi Redmi Note 7.

Xiaomi heeft vandaag de opvolger van de populaire Redmi Note 7 aangekondigd, namelijk de Redmi Note 8. Deze serie staat bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding. De nieuwe Note 8-serie wordt in twee varianten op de markt gebracht. Zo is daar de reguliere Xiaomi Redmi Note 8 en de Redmi Note 8 Pro. Met name die laatste klinkt interessant door de aanwezigheid van een 64-megapixel camera.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De Redmi Note 8 Pro heeft een groot scherm van 6,55-inch in 1080p. Het toestel heeft vier camera’s achterop met een 64-megapixel hoofdcamera, acht megapixel ultragroothoek en twee assisterende camera’s (respectievelijk diepte en macro) van twee megapixel. De 64-megapixel camera werkt vrijwel identiek aan de populaire Sony IMX586-sensor die we tegenwoordig vaak tegenkomen. Het combineert vier pixels tot, in dit geval, een scherpe foto van zestien megapixel. Overigens is het ook mogelijk om daadwerkelijk foto’s te maken met 64 megapixel. De verantwoordelijke sensor is dit keer de GW1 van Samsung.

Voorop vinden we een selfiecamera van twintig megapixel. Het toestel krijgt een MediaTek Helio G90T-processor, 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh en ondersteunt snelladen.

Advertentie

Xiaomi Redmi Note 8

De reguliere Redmi Note 8 komt met een 1080p-scherm van 6,3-inch. Het toestel heeft een Snapdragon 665-processor, een vingerafdruksensor aan de achterkant van de behuizing en tevens de vier camera’s achterop. De hoofdcamera heeft echter een capaciteit van 48-megapixel en komt niet met de 64-megapixel camera. Voorop vinden we in de notch een selfiecamera van dertien megapixel. Het toestel heeft een batterij met een capaciteit van 4.000 mAh en ondersteunt 18W-laden.

Prijs en beschikbaarheid

Beide toestellen zullen eerst in China gelanceerd worden, waarna ook India aan de beurt is. De gewone versie kost omgerekend 140 dollar. Het Pro-model gaat omgerekend 195 dollar kosten. Over een internationale release is nog niets bekend, maar de Redmi Note 7 is ook in Nederland te koop. De verwachting is dan ook dat Xiaomi het toestel naar Europa zal brengen. Onlangs gebeurde dat ook met de Xiaomi Mi 9T.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)