WWDC 2021 van Apple wederom aangekondigd als online evenement

31 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
wwdc-2021

Apple heeft dinsdag aangekondigd dat WWDC 2021 op 7 juni aanstaande georganiseerd wordt, wederom als een online evenement.

Net als vorig jaar is WWDC 2021 ook dit keer een evenement dat volledig online plaatsvindt, tussen 7 en 11 juni 2021. Opvallend is dit keer echter de hint die Apple geeft in zijn aankondiging. We zien namelijk een memoji met een bril op met daarin afbeeldingen van appiconen.

WWDC 2021 op 7 juni

Het zou kunnen zijn dat die afbeeldingen een reflectie zijn van het laptopscherm waar de memoji naar kijkt. Maar dat scherm is een beetje gekanteld, waardoor het nog maar de vraag is of dat klopt. Daardoor gonst het nu van de geruchten: is dit de eerste hint die we zien van de augmentedrealitybril waar het bedrijf achter de schermen aan werkt?

WWDC is normaliter een conferentie voor ontwikkelaars, die in het teken staat van softwareverbeteringen, -optimalisaties en -aankondigingen. De kans is klein dat we daadwerkelijk een geheel nieuwe productcategorie aangekondigd zien worden, maar aan de andere kant: wie weet? Corona heeft tot nu toe voor veel unieke situaties gezorgd en Apple wil er natuurlijk voor zorgen dat wanneer de bril beschikbaar is, die voldoende software heeft.

Advertentie

De kans is groter dat WWDC 2021 in het teken staat voor updates die betrekking hebben op macOS, iOS, iPadOS, watchOS en tvOS. Vorig jaar had Apple echter ook heel veel aandacht voor de transitie die de Mac inmiddels doorgemaakt heeft (van Intel naar de eigen Siliconprocessor). Dus het is niet zo dat er nooit aandacht voor hardware is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)