Workflow is een handige app voor power users op iPad

12 december 2014 1 Minuut 1 Reacties
Apple-iPad-Air-2-feature-2

Met de applicatie Workflow voor iPhone en iPad kun je een aantal toffe dingen doen, waarmee werken op je iOS-apparaat stukken sneller gaat. Zo kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen maken naar handelingen die je dagelijks verricht.

Workflow

Wanneer je op zoek bent naar een handige applicatie voor de momenten waarop je snel een bekende handeling moet verrichten die je eigenlijk dagelijks uitvoert, dan heb je misschien wat aan de app Workflow. Workflow is een app gemaakt met de power user in het achterhoofd – een power user is een gebruiker van een platform die vaak gebruik maakt van meer geavanceerde functies, in vergelijking met iemand die zo’n platform casual gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk snelkoppelingen te maken van een specifieke actie.

Je kunt Workflow het beste zien als een extra laag tussen je apps en het besturingssysteem iOS 8. Met die snelkoppelingen, die je zelf gemaakt hebt, kun je bijvoorbeeld heel snel een nieuw agenda-item aanmaken of een taxi via Uber bestellen, met een interface die zo ontworpen is dat iedereen hem zou moeten kunnen begrijpen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk een website op te slaan als .pdf-bestand, waardoor je zeker weet dat-ie niet verdwijnt of dat er opeens andere informatie op staat dan je aanvankelijk nodig had.

Er zijn een aantal voorgeïnstalleerd snelkoppelingen beschikbaar om bekend te raken met de software, maar de app moedigt je wel aan zelf eens op ontdekking uit te gaan. Zolang je weet wat je nodig hebt of wat je wil bereiken, dan is dat eigenlijk mogelijk met Workflow, zo vertellen de makers van de app. Het gaat puur om de handelingen die je dagelijks maakt – dus bedenkt voor jezelf wat je wil doen en realiseer het binnen enkele stappen met Workflow. De app is niet gratis, maar kost nu tijdelijk 2,99 euro en is geschikt voor je iPad met iOS 8.

Workflow

Reacties (1)