Windows 8 OneNote-app krijgt update

26 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-OneNote-Windows-8

Na de grote Windows 8.1-update die in oktober uitgerold werd worden steeds meer apps voorzien van een update waarmee de mogelijkheden van Windows 8.1 volledig benut worden. Deze week is het de beurt aan OneNote.

Met de nieuwste versie van Microsoft OneNote wordt onder meer gebruik gemaakt van de nieuwe Share Charm binnen Windows 8.1. Wanneer je iets op het scherm tegenkomt dat je wilt delen via OneNote swipe je van rechts naar links over het scherm (of je klikt op Delen in de rechter bovenhoek) en je selecteert OneNote. Het maakt niet uit in waar je op dat moment zit; in de browser, de desktop of in een app. Vervolgens wordt wordt datgene dat je wilt delen binnen OneNote op al je apparaten getoond.

Een andere nieuwe functie van OneNote is Camera Scan. Je kunt foto’s van documenten en presentaties invoegen in OneNote en optimaliseren door teksten te verscherpen en schaduwen te verwijderen. In onderstaande video wordt de nieuwe functie gedemonstreerd.

Advertentie

Vervolgens kan OneNote zelfs woorden in een document of presentatie herkennen waarna het eenvoudig is om ook foto’s te doorzoeken aan de hand van tekst. Dat is echter niet alles want middels Camera Scan en Optical Character Recognition (OCR) is het ook mogelijk om vergelijkbare afbeeldingen te zoeken op het internet.

Enkele andere verbeteringen binnen de app zijn een duidelijker overzicht van recente notities met een preview, verbeterde ondersteuning voor het schrijven met een stylus of je vinger, en een full-screen weergave op kleinere apparaten.

Microsoft OneNote is gratis te downloaden uit de Windows Store.

Reacties (0)