Microsoft ondersteunt Skylake-apparaten nu nog langer

12 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo Miix 700-3

Microsoft heeft aangekondigd dat het bedrijf apparaten met de Skylake-chips zal blijven ondersteunen wanneer daar Windows 7 of Windows 8.1 op staat. In januari en maart liet de fabrikant ook al weten de apparaten voor een langere tijd te ondersteunen.

Microsoft ondersteunt Skylake-apparaten nu nog langer

Microsoft heeft aangekondigd dat het bedrijf wederom de ondersteuningsgrens voor Skylake-apparaten met daarop Windows 7 of Windows 8.1 heeft opgeschoven, waardoor die devices dus langer support ontvangen. In januari kondigde Microsoft al aan deze apparaten tot en met 17 juli 2017 te ondersteunen en in maart kwam nog naar buiten dat de datum al opgeschoven werd naar 17 juli 2018. Nu maakt de softwaregigant dus bekend dat ondersteuning voor de apparaten met Windows 7 op 14 januari 2020 zal aflopen.

Mocht je een Skylake-chip in je Windows 8.1-apparaat hebben zitten, dan mag je rekenen op ondersteuning tot en met 14 januari 2023. Die Skylake-processor moet wel van de zesde generatie zijn. Wellicht heeft deze beslissing te maken met het feit dat Microsoft waarschijnlijk zijn doel van één miljard Windows 10-apparaten niet gaat halen binnen nu en een jaar, waardoor er dus een andere aanpak voor oudere apparaten nodig is. Momenteel heeft Windows 10 een gebruikersbasis van 350 miljoen – inclusief tablets, pc’s en zelfs Xbox One.

Toekomstige chips ondersteunen alleen Windows 10, heeft het bedrijf eerder al aangegeven.

Reacties (0)