Met Windows 10 Sets kun je apps en sites samenvoegen onder tabbladen

29 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

Microsoft heeft een nieuwe functie uitgerold naar testers van het systeem, voorlopig nog genaamd Windows 10 Sets. Door deze functie, die waarschijnlijk nog een andere naam gaat krijgen, is het mogelijk apps en websitepagina's samen te voegen in één venster, onder tabbladen.

Windows 10 Sets voegt sites en apps samen in één venster

Microsoft heeft een nieuwe functie uitgerold naar testers van het populaire besturingssysteem: Windows 10 Sets. Met deze functie is het mogelijk websitepagina’s en apps in één venster samen te laten komen, en onder te brengen in tabbladen. Zo kun je dus je websites, Word en Spotify bijvoorbeeld in één venster houden. Het idee achter de tabbladen is dat gebruikers bepaalde  content, die vaak samen wordt gebruikt, gemakkelijk te groeperen. En met de aankomende Timeline-functie kan die set op andere apparaten worden teruggehaald.

Alle informatie wordt dus opgeslagen in de cloud, ongeacht het Universal Windows Platform-programma of website. Zo kun je bijvoorbeeld op verschillende pc’s en tablets werken en altijd toegang hebben tot de informatie die je op één apparaat verzameld en verwerkt hebt. Je zou zelfs games kunnen toevoegen aan Windows 10 Sets, zoals Minecraft. Later worden er ook win32-applicaties ondersteund, zoals de bestandenbeheerder en Microsoft Office-apps. Mocht je Sets toch helemaal niets vinden, dan hoef je de optie niet te gebruiken.

Reacties (0)