Windows 10 krijgt een verbeterd toetsenbord voor touchscreens

03 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-new

Microsoft is voornemens significante veranderingen door te voeren voor het digitale toetsenbord van Windows 10. Er komen meer functies aan.

Windows 10: digitaal toetsenbord krijgt meer functies

Het nieuwe toetsenbord voor Windows 10 moet onder meer werken met Windows 10X. Het toetsenbord krijgt nieuwe animaties wanneer je een toets indrukt, geluiden en een ingebouwde zoekfuncties voor gif’jes.

Microsoft noemt het nieuwe digitale toetsenbord de Wonderbar voor Windows 10X. Het nieuwe design voor Windows 10 heeft een betere layout voor het typen en laat je de cursor van de muis bewegen middels de spatiebalk. Dit is vergelijkbaar met hoe Apple dat aanpakt op iOS, waar je eveneens een cursus kunt bedienen met de spatiebalk. Je kunt je vinger naar links, rechts, boven en beneden bewegen.

Microsoft gaat tevens de emoji picker updaten. Dit is de plek waar je de emoji uitkiest. Je haalt dit scherm naar voren wanneer je de Windows-toets samen met de punttoets indrukt. Het venster maakt nu gebruik van het Fluent Design, net zoals veel andere onderdelen van het besturingssysteem.

Het nieuwe toetsenbord voor Windows 10 bevat straks dus de mogelijkheid te zoeken naar emoji, er is ondersteuning voor gif’jes en je treft hier een samengevoegd systeem aan voor je klembord (waar gekopieerde onderdelen belanden) en emoji input.

Verder kondigt Microsoft een nieuwe dicteerfunctie aan. Het bedrijf noemt dit Voice Typing, een functie die direct in Windows 10 gebouwd zit. Echter, voorlopig werkt deze functie nog niet met de Nederlandse taal. Je kunt hem straks al wel gebruiken met de Engelse taal. Naast een modern design moet het systeem ook automatisch interpunctie kunnen toevoegen.

De veranderingen worden nu uitgerold naar de mensen die vroege versies van Windows 10 testen en komen later naar de publieke versie van het systeem.

Reacties (0)