Windows 10 kan straks Android-notificaties laten zien in Action Center

01 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-action-center

Windows 10 krijgt deze zomer de mogelijkheid Android-notificaties te laten zien in de Action Center. Daarvoor heb je wel Cortana nodig op je apparaat. Ook krijg je de mogelijkheid direct op die notificaties te reageren vanuit dat centrum.

Android-notificaties in Windows 10: deze zomer

Deze zomer verschijnt er een grote update voor Windows 10. Er komen een hoop features bij, waaronder een uitgebreider Action Center. Eén van de tofste features zal zijn dat je daar voortaan ook je notificaties vanuit Android kunt ontvangen én beantwoorden. Ook kun je daarvoor een smartphone of tablet met Windows Phone of Mobile gebruiken. Android-gebruikers dienen wel een extra applicatie te installeren voordat de integratie helemaal werkt. Je hebt daarvoor namelijk de persoonlijke assistent Cortana nodig.

Maar wanneer je die app hebt gedownload en de apparaten hebt gekoppeld, dan kun je chatberichten, gemiste oproepen en andere notificaties ontvangen. Heb je Windows 10 op je smartphone of tablet, dan zit deze integratie standaard ingebakken. Dan kun je elke notificatie ontvangen, beantwoorden en wegvegen waar en wanneer het je uitkomt, en alles wordt automatisch gesynchroniseerd. Hoewel er ook een Cortana-app voor iOS bestaat, krijgt Microsoft niet zoveel toegang tot het OS als op Android het geval, daarom werkt de feature daar niet op.

Reacties (0)