Windows 10 Creators Update verschijnt ‘vroeg in 2017’

26 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-action-center

Microsoft heeft op woensdagmiddag Nederlandse aangekondigd dat de Windows 10 Creators Update 'vroeg in 2017' zal verschijnen. Voorheen stond deze update bekend als de Redstone 2-update.

Windows 10 Creators Update

Tijdens een Windows 10-evenement in New York heeft Microsoft de volgende grote update voor het Windows-platform aangekondigd. Deze update, die voorheen door het leven ging als Redstone 2, wordt de Windows 10 Creators Update genoemd. Omdat Windows 10 is gebouwd als een dienst en niet als een volledig product, kan Microsoft gemakkelijk meer functies toevoegen. Dat deed het bedrijf eerder al met de Anniversary Update. Creators Update staat in het teken van augmented reality-, 4K-gaming en -uitzenden en meer.

Daarnaast is in contact blijven met vrienden en familie een belangrijk onderdeel van het systeem. Ook heeft Microsoft een 3D-applicatie laten zien. Met die app maak van je één object of persoon meerdere foto’s vanuit verschillende punten, die vervolgens in een 3D-model worden omgezet. Het toestel dat daarvoor gebruikt wordt, is de HP Elite X3. Ook heeft Microsoft een nieuwe versie van Paint laten zien. Objecten die je daarin maakt, kun je ook in 3D uitprinten. Edge zal voortaan ook meer virtual reality-ervaringen ondersteunen.

En dat laatste is ook een belangrijke ontwikkeling, aangezien HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer werken aan vr-headset die werken met Windows 10. Een andere feature die Microsoft heeft aangekondigd, is MyPeople. Met die functie kun je foto’s van mensen op de startbalk plaatsen, waardoor je snel met die mensen in contact kan komen wanneer dat nodig is. Je kunt de contactpersonen emoji, 3D-objecten en meer sturen. Ook kun je verschillende diensten integreren, en zowel bestanden als berichten met elkaar uitwisselen via de startbalk.

Reacties (0)