WhatsApp voegt heleboel mogelijkheden toe aan groepsapps

15 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp groepschats

Berichtenapp WhatsApp komt met een hele reeks veranderingen ten aanzien van groepchats. Niet alleen krijgen admins meer macht, ook is er een handige ‘catch up’-functie toegevoegd aan de populairste berichtenapp van de wereld.

De nieuwe functies van WhatsApp

Vanaf vandaag is het binnen de iOS en Android-versie van de software mogelijk om gedetailleerde omschrijvingen toe te voegen over het doel, de regels en onderwerpen van een groep. Die informatie wordt standaard gedeeld met een nieuw lid van een groep.

Ook is het maximale aantal leden van een groepsapp in WhatsApp nu omhoog geschroefd naar 256 deelnemers. Een andere nieuwe functie is ‘Catch Up’. Dat is een functie die je een overzicht biedt van alle berichten waarin je een mention hebt gekregen, of die als reactie op jou zijn gestuurd sinds je voor het laatst online was. De Catch Up-functie is met een nieuwe @-knop in de rechterhoek van het scherm te zien.

Vanaf vandaag verandert WhatsApp ook wat andere kleine dingen binnen groepschats. Zo kunnen de makers van groepschats niet langer verwijderd worden uit de groepen die zij begonnen zijn. Ook krijgen ze nieuwe functies ter beschikking: ze kunnen instellen wie het icoon of de omschrijving van een groep kan veranderen, en ook vaststellen welke gebruikers administratieve toestemmingen hebben. Deelnemers in een groep kunnen op naam tussen gebruikers zoeken.

Advertentie

Steeds meer mogelijkheden

WhatsApp heeft de afgelopen maanden steeds meer mogelijkheden toegevoegd aan zijn dienst. Van een simpele berichtenapp is het uitgegroeid tot een app waarbinnen je kan bellen en videobellen. Daarnaast wordt het binnenkort ook mogelijk om stickers te verzenden en kunnen groepen straks ook videobellen binnen de app.

Reacties (0)